Sistemul imunitar este compus dintr-o multime de celule, insa cu cate corpul nostru are celule diversificate, cu atat suntem expusi mai tare in fata unor probleme de sanatate. Cea mai recenta descoperire a oamenilor de stiinta este una cu totul inedita.
Un studiu publicat in „Science Transitional Medicine” sustine ca oamenii cu celulele cat mai diversificate sunt expusi unui risc mai mare de infectare cu virusul HIV. Este vorba despre diversitatea celulelor NK, denumite si asasinii naturali. Autoarea studiului, Catalina Blish, sustine ca o paleta cat mai ‘colorata’ a celulelor NK duce la slabirea sistemului imunitar in fata virusilor, in special cel care cauzeaza SIDA.
CITESTE SI: LEGATURA DINTRE VITAMINA C SI MOARTEA PREMATURA
Celulele asasine naturale NK (de la natural killer) reprezinta principalul scut al sistemului imunitar, acestea fiind responsabile de imunitatea innascuta (se dezvolta in special in primele luni de la nastere).
Echipa de cercetatori de la Universitatea din Stanford au analizat mai multe mostre de sange pentru a trage linii clare privind caracteristicile celulelor NK si modul in care acestea se dezvolta. Cu alte cuvinte, persoanele care sunt extrem de exotice si nu au o singura linie genetica clara, pura, sunt mai expuse infectarii cu HIV decat persoanele ‘pure’ din punct de vedere genetic.
De asemenea, oamenii de stiinta au gasit legaturi si intre anumite afectiuni si riscul dezvoltarii SIDA. Persoanele care au avut cel putin o data sifilis sunt expuse triplu la infectarea cu virusul HIV, precum si pacintii care racesc repede sau au suferit cel putin o gripa severa.
Sursa foto: fastcoexist.com
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 19:03