Connect with us
Dezastru în Brașov. Bilanțul inundațiilor care au lovit orașul

Știri

Dezastru în Brașov. Bilanțul inundațiilor care au lovit orașul

Inundații devastatoare! Câteva zeci de gospodării afectate, un pod distrus şi mai multe drumuri surpate este bilanţul provizoriu în urma inundaţiilor produse în judeţul Braşov la sfârşitul săptămânii trecute, informează, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Potrivit sursei citate, au fost afectate 55 de gospodării şi 27 beciuri inundate. De asemenea, podul care face legătura între localităţile Crihalma şi Comăna de Jos a fost distrus de apele Oltului.

În localitatea Tărlungeni, pe strada Crişan, drumul s-a surpat pe o porţiune de 50 de metri. Pentru patru case existând riscul de a se dărâma.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă, a precizat că pe DJ 110, între localităţile Paltin şi Vulcăniţa, se circulă pe un singur sens. Asta după ce o bandă s-a surpat pe o lungime de 50 de metri. DJ 103G, între localităţile Măieruş şi Arini, este blocat ca urmare a revărsării Oltului.

Potrivit acesteia, pompierii militari intervin luni dimineaţa, în cartierul Stupini din municipiul Braşov pentru evacuarea apei de pe strada Fântânii. Un alt echipaj s-a deplasat la Podul Olt, unde nivelul râului Olt este în creştere, nefiind deocamdată locuinţe afectate.

Ploile abundente căzute în ultimele 24 de ore au produs pagube în patru localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, inclusiv în municipiul reşedinţă. Au fost afectate zeci de gospodării şi terenuri arabile, potrivit unui bilanţ transmis duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Inundații puternice în Brașov și alte zone ale țării

În urma centralizării rapoartelor operative de la nivelul comunităţilor locale, bilanţul urmărilor fenomenelor indică 30 de locuinţe afectate, 14 gospodării şi anexe inundate. La acestea se adaugă 79 de curţi şi grădini, precum şi curtea şcolii şi cea a grădiniţei din Budacu de Jos.

Apa a inundat şi 55 de hectare de teren arabil şi au fost colmatate 15 podeţe şi 43 de fântâni.

Doi copaci au fost doborâţi pe raza municipiului Bistriţa. DJ 172 G şi DJ 173 C, pe raza localităţii Budacu de Jos, au fost acoperite cu aluviuni pe distanţe de aproximativ 500 de metri.

„Mai bine de 10 ore, începând cu ora 17,00 din după amiaza zilei de sâmbătă, efective ale pompierilor militari şi voluntari, cu mijloace tehnice specifice (motopompă de mare capacitate, motopompe, autospeciale de intervenţie, buldoexcavatoare), au intervenit operativ pentru evacuarea apei din zonele afectate.

Citește și MApN: 190 de militari au intervenit în situații de urgență FOTO

Citește și MAI a distribuit alimente şi alte produse în zonele afectate de inundaţii

Militarii Detaşamentului de Pompieri Bistriţa au avut nouă misiuni de durată, în diferite puncte din municipiul Bistriţa, unitar sau în cooperare cu efective ale pompierilor voluntari din cadrul SVSU Bistriţa.

Aceştia din urmă au intervenit pentru evacuarea apei şi aluviunilor de pe străzi, respectiv pentru evacuarea apei din beciurile afectate, cu 14 voluntari, 3 autospeciale şi 3 motopompe din dotare”, se precizează în bilanţul CJSU Bistriţa-Năsăud.

În comuna Budacu de Jos, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit pentru evacuarea apei şi aluviunilor de pe DJ 172 G şi DJ 173 C, respectiv pentru evacuarea apei din casele, beciurile şi curţile afectate, cu un buldoexcavator şi două motopompe din dotare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top