Connect with us
O tânără a fost diagnosticată cu cancer de piele, după ce a mers ani de zile la solar. Acum ea îi avertizează și pe alții.

Știri

Diagnosticată cu cancer de piele la 21 de ani. Tânăra avertizează asupra solarului

La fel ca mulți dintre adolescenții din orașul ei Kentucky, și nu numai, Tawny Willoughby a fost mereu atentă cu aspectul ei. Acesta lucru nu a însemnat doar sport, ci și un bronz uniform, care să-i pună în valoare corpul. Pentru a realiza acest lucru, ea mergea la solar și de 4-5 ori pe săptămână, până când și-a cumpărat propriul ei solar acasă.

Din nefericire, acest fapt a avut și consecințe. La vârsta de 21 de ani a fost diagnosticată cu cancer de piele.

Când a împlinit 27 de ani, ea se lupta cu cinci forme de carcinom ( este o tumoare malignă). Tratamentele prin care a trecut erau extrem de dureroase. Nimic nu mai putea opri perspectiva de a dezvolta cea ma gravă formă de cancer de piele.

După ce a conștientizat cât rău i-a putut provoca solarul, tânăra a decis să-i ajute și pe alții să evite aceeași greșeală. Ea a postat o fotografie pe o rețea de socializare, în care se observă rănile de pe față provocate de cancer.

A făcut cancer de piele din cauza solarului.

La descrierea fotografiei, ea a lăsat și un mesaj.

„Dacă cineva are nevoie de un pic de motivație pentru a renunța la solar, să privească aici! Aceasta este cancerul de piele. Foloșiți protecție solară și spray de bronzare dacă vreți să aveți o piele închisă la culoare. Ai doar o piele și ar trebui să ai grijă! Învață din greșelile altora! Bronzul vă împiedică să vă vedeți copiii cum cresc. Asta e cea mai mare frică a mea acum, că am un băiat de doi ani.”, a scris Tawny.

Postarea ei „a deschis câțiva ochi” și s-a răspândit ca focul pe internet. La scurt timp ea a fost copleșită de mii de comentarii și întrebări. Așa că a descris mai în detaliu povestea ei.

„Pentru a răspunde la câteva întrebări și comentarii pe care le-am primit, vă spun povestea mea. Cel mai frecvent mergeam la solar în liceu. Mergeam de 4-5 ori pe săptămână (deoarece culoarea bronzului nu o atingeam repede). Niciodată după ce am mers la solar nu am stat și la soare în aceeași zi. Primul diagnostic de cancer de piele l-am primit la 21 de ani. Acum, la 27, am carcinom cu celule bazale de cinci ori mai adâncite. Mă duc la dermatolog la fiecare 6-12 luni.

Orice rană nu se vindecă, eventual, sângerează și face cruste. Și asta înseamnă că este puțin probabil ca ele să nu lase cicatrici sau mai garv să se adâncească până la metastază. Melanomul desfigurează și ucide!

Sunt fericită să răspund la orice întrebare despre povestea și cancerul meu de piele.”, a scris tânăra.

Tawny împreună cu fiul ei.

Diagnosticată cu cancer de piele, tânăra îi avertizează și pe alții

Tawny se ocupă de efectele după obiceiul ei de bronzare timp de câțiva ani și continuă să împărtășească experiențele ei cu alții. În timp ce ea e recunoscătoare că a descoperit cancerul din timp și poate fi tratat, ea trebuie, de asemenea, să rămână vigilenă. Acest lucru înseamnă vizite regulate la medicul dermatolog.

Conform Academiei Americane de Dermatologie, unul din cinci american dezvoltă cancer de piele. Peste 400.000 de aceste cazuri sunt legate de utilizarea solarului. Melanomul este cea mai comună formă de cancer de piele.

Dacă Tawny ar putea întoarce timpul, ea nu și-ar mai risca viața pentru bronz. Ea a învățat după o cale grea și își asumă riscurile! „Am pierdut numărul oamenilor care mi-au distribuit povestea și mi-au spus că i-am ajutat.”, spuen ea.

După ce ai citi povestea lui Tawny nu strică să-ți reamintești cât de important este să ai grijă de pielea ta. Ea a spus un lucru extrem de important: „Ai doar o singură piele și ar trebui să ai grijă de ea.” Ai un prieten care merge la solar? Asigură-te că a citi și această poveste!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top