Connect with us
Directoare de școală gimnazială din București prinsă luând mită

Știri

Directoare de școală gimnazială din București prinsă luând mită

Carmen Elena Zanfir, directoarea școlii gimnaziale 150 din București a fost reținută de procurori după ce a fost prinsă luând mită.

Directoare de școală gimnazială din București prinsă luând mită

Aceasta a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită de la reprezentantul unei firme de executări de reabilitate a instituției de învățământ. Informațiile au fost transmise de DNA printr-un comunicat transmis miercuri de AGERPRESS.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, secția de combatere a corupției au dispus reținerea directoarei pentru 24 ore și începerea acțiunii penale. Aceasta este director și ordonator de credite la o școală gimnazială din capitală. Este vorba despre școala gimnazială nr.150 din București.

Procurorii anticorupție au menționat faptul că în perioada septembrie – octombrie anul trecut, femeia ar fi cerut unui reprezentant al unei societăți comerciale un comision de 4% din valoarea unei facturi. Factura era pentru lucrările de reabilitare a școlii. În schimb aceasta ar fi aprobat plățile către firma furnizoare și mai mult, prelungirea duratei contractului.

Suma primită drept mită se ridică la 30.000 euro. Suma a fost primită în mai multe tranșe în perioada septembrie – aprilie. Aceasta a fost prinsă când primea ultima tranșă din suma cerută. Este vorba de 21.000 euro pretinși  de la reprezentantul firmei de lucrări de reabilitări de construcții.

„În perioada septembrie 2019 – 14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă, 21.000 euro la data de 14 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se precizează în comunicat.

DNA a informat faptul că Zanfir va fi prezentată în curând Tribunalului București. Există propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă inițială de 30 zile.

Art. 289, Alin.1:

Fapta funcționarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top