DIRECTOR INFP: Am aflat cand va fi marele cutremur din ROMANIA

12.02.2017
DIRECTOR INFP: Am aflat cand va fi marele cutremur din ROMANIA

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a lansat un avertisment șoc pentru români. Acesta susține ipoteza emisă de seismologii britanici şi americani în mai multe tratate de specialitate, care spun că în anul 2017 este foarte probabil să se producă un cutremur de mare magnitudine în România.

„Ce spuneau ei (seismologii britanici şi americani – n.r.) despre 2017 e un lucru care se repetă de câţiva ani. Într-adevăr, există o probabilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur de peste 6”, a declarat Mircea Radulian, potrivit click.ro.

Afirmațiile au fost făcute în contextual în care, un cutremur cu magnitudine 5,1 a avut loc în urma cu două zile, la ora 17.08, fiind resimţit şi în Bucureşti. Ulterior, INFP a revizuit magnitudinea seismului la 5. Şase minute mai târziu, a avut loc un al doilea cutremur, cu magnitudinea 3.

In direct la Antena 3, un specialist INFP a declarat ca este vorba doar de o previziune si nu este un punct de vedere oficial al institutului.