Connect with us
Directorul ANM, avertisment ÎNFRICOŞĂTOR despre iarna care ne aşteaptă

Știri

Directorul ANM, avertisment ÎNFRICOŞĂTOR despre iarna care ne aşteaptă

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, vorbeşte despre episoade cu vreme severă şi viscole, în această iarnă.

Potrivit directorului ANM, vom avea parte de o iarnă severă, în care nu vor lipsi ninsorile abundente, gerul şi viscolul.

„Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si bineînţeles despre episoadele de ger. Acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor in Romania. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremeasă se încadreze în normalul vremei de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam.

Anotimpurile îţi vor pierde identitatea

În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece ste normal sa fie si perioade cand temperaturile noaptea sa scada sub limita gerului. În lunile ianuarie si februarie avem în medie cel puţin 2 vicole”, a spus Florinela Georgescu, director ANM, potrivit România TV.

Nici temperaturile din ultimele zile nu sunt normale pentru perioada din calendar la care ne aflăm. Specialiştii spun că toate aceste schimbări anormale ale vremii au legătura cu încălzirea globală.

Un alt avertisment din partea specialiştilor este acela potrivit căruia trebuie să ne obişnuim cu astfel de fenomene. Anotimpurile îşi vor pierde identitatea iar fenomenele meteo vor avea o intensitate mult mai mare faţă de cum eram obişnuiţi până acum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top