Connect with us
Directorul Spitalului V. Babeș critică măsurile pentru Paște

Știri

Directorul Spitalului V. Babeș critică măsurile pentru Paște

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a Sfintelor Paști pentru credincioși.  În urma acestei decizii, medicul Simin Aysel Florescu, directorul Spitalului V. Babeș, a spus ce riscă să se întâmple.

Directorul Spitalului V. Babeș critică măsurile pentru Paște: „Va crește riscul de infectare!”

Deși au fost luate măsuri pentru a împiedica răspândirea infectării cu noul coronavirus, românii pot merge la biserică să ia Sfintele Paști. Medicul susține că decizia luată se contrazice cu restricțiile de deplasare și crede că situația nu va fi gestionată corect, oricât de mult s-ar încerca.

„În momentul în care ies pe stradă sute sau mii de oameni în seara respectivă, cred că va fi destul de greu de păstrat o distanțare. Inevitabil, va fi un fel de buluc acolo și vom vedea ce o să iasă. Suntem pregătiți pentru valul care va urma după asta.”, a declarat directorul spitalului.

Deși forțele de ordine vor fi prezente la biserici, medicul crede că nu va ajuta prea mult, dar speră că va împiedica aglomerările duse la extrem. De alfel, ea susține în continuare că spitalele vor fi pline după Paște, în următoarele două săptămâni și că ar fi fost de preferat o sărbătoare altfel, doar în familie, fără acces în lăcașele de cult.

Întrebată cum se vor descurca și cum arată perioada următoare, aceasta a declarat pentru Digi24:

Va fi foarte greu. Unul dintre obiectivele acestei distanțări sociale este exact scăderea presiunii pe sistemul sanitar. În nicio țară nu există un sistem sanitar capabil să absoarbă sute de mii de pacienți aproape concomitent. Deocamdată este bine din punct de vedere al cazurilor de TI,  încă nu suntem saturați, dar dacă insistăm… se poate ajunge și acolo.”

Pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top