Connect with us
Petre Toba, urmarit penal

Știri

DNA anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Petre Toba, dupa ce a primit incuviintarea presedintelui

DNA anunta ca a inceput urmarirea penala a fostului ministru de Interne, Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului, dupa ce a primit incuviintarea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Toba este cercetat alaturi de alte 24 de persoane in dosarul de deturnare a fondurilor DIPI, precizeaza DNA, potrivit news.ro.

„Luand cunostinta de raspunsul presedintelui Romaniei la cererea transmisa de DNA (cerere de incuviintare a urmarii penale), procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Toba Petre, la data faptei ministru al Afacerilor Interne, pentru infractiunea de favorizarea faptuitorului”, arata procurorii.
DNA precizeaza ca lui Toba i-au fost aduse la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

„La data de 1 aprilie 2016, suspectul Toba Petre, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresa scrisa, a refuzat, cu incalcarea legii, declansarea procedurii de declasificare a inscrisurilor retinute ca mijloace de proba in dosarul nr. 20/P/2016, al Directiei Nationale Anticoruptie, in scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzatiilor in dosarul respectiv”, sustin anchetatorii.
Procurorii mai arata ca Toba este cercetat alaturi de alte 24 de persoane – sefi si angajati din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI), suspecte pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Fostul ministru de Interne Petre Toba a fost, vineri, la sediul DNA, insotit de un avocat, pentru a-i fi prezentate, oficial, acuzatiile in dosarul in care este suspectat ca ar fi refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top