Connect with us
DNA cere aviz de la președinte pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

Știri

DNA cere aviz de la președinte pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

Direcția Națională Anticorupție cere aviz din partea președintelui Klaus Iohannis pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei. Totul în vederea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, „având în vedere că au reieşit indicii rezonabile cu privire la participarea acestuia la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în perioada în care deţinea funcţia ministerială”, a anunţat, miercuri, DNA, potrivit news.ro.

La cererea transmisă preşedintelui au fost ataşate referatul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Solicitarea a fost transmisă după încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând din 1 octombrie.

Potrivit legislaţiei, efectuarea urmăririi penale faţă de persoane care deţin sau au deţinut calitatea de ministru, pentru fapte săvârşite în exercitarea mandatului, şi care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea preşedintelui, informează news.ro.

Pe 23 septembrie, fostul vicepremier Gabriel Oprea a scris, pe Facebook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doreşte adevărul despre acel accident, astfel că demisionează din Senat.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top