Connect with us
Actele de care ai nevoie la inscrierea la scoala sau gradinita

Știri

Documente necesare pentru inscrierea la scoala sau gradinita

Singurele documente necesare la inscrierea copiilor la scoala sau gradinita sunt adeverinta medicala de la medicul de familie si avizul epidemiologic, anunta Ministerul Sanatatii, precizand ca analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar in cazul in care exista simptome de boala infectioasa la copil, informeaza News.ro.

Citeste si: Cand incepe scoala? Anul scolar 2016-2017, precizari din partea Ministerului Educatiei

Citeste si: Te pregatesti de scoala? Cum sa il faci pe copilul tau sa manance pachetul de acasa

Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat vineri ca documentele necesare la inscrierea copiilor la scoala sau gradinita sunt adeverinta medicala de la medicul de familie si avizul epidemiologic. Medicul de familie poate cere analize suplimentare, doar in cazul in care exista simptome de boala infectioasa la copil, precizeaza MS.

Institutia aminteste ca a stabilit inca de anul trecut, impreuna cu Ministerul Educatiei, intr-un ordin comun, documentele medicale necesare la inscrierea, frecventarea sau terminarea unui ciclu de invatamant in Romania.

Aceste documente nu prevad rubrici pentru rezultatele analizelor medicale, arata MS.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca prezenta nazala si/sau faringiana a stafilococilor sau pneumococilor este frecventa la copii si nu reprezinta in sine un pericol pentru sanatate, nefiind necesar un tratament antibiotic.

„Testele/analizele medicale pentru gradinita nu sunt solicitate in mod expres prin niciun document oficial sau act normativ. Ele nu au valoare epidemiologica, adica nu pot fi interpretate asa incat sa dea indicatii asupra unui pericol real la care sunt expusi ceilalti membri ai comunitatii scolare in care intra respectivul copil”, mai arata MS.

Ministerul atrage atentia parintilor ca efectuarea acestor teste/analize, interpretate in mod superficial, deschide posibilitatea unui abuz: administrarea de antibiotice fara ca aceasta sa fie cu adevarat necesara.

„Consecintele sunt nefaste: perturbarea florei microbiene normale a copilului care primeste antibiotic, respectiv selectarea de germeni rezistenti la antibiotice ce pot fi ulterior transmisi mai departe in comunitate”, explica reprezentantii MS.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top