Connect with us
Darwin-17092015

Știri

Documentul despre Biblie pe care Darwin l-a tinut ascuns

Conceptia despre religie a lui Charles Darwin a fost un subiect care dintotdeauna a suscitat interesul.

Darwin a ramas in istorie ca fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor – teoria evolutionista.

Charles Darwin este cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog si autor de carti din aceste domenii. Teoria evolutionista a fost recunoscuta de catre oamenii de stiinta, dar si de publicul larg inca din timpul vietii omului de stiinta.

Materialist si dorator spontan, teoriile sale exprima materialitatea lumii vii si sustin originea animala a omului. Conceptia sa evolutionista, cunoscuta ca darvinism, s-a aflat mereu in contradictie cu teoria fixista. Dincolo de controverse, Darwin a avut o mare influenta asupra filozofiei cunoasterii. Teoriile lui stau si in prezent in picioare si constituie baza biologiei moderne, ca o explicatie a biodiversitatii.

Conceptia sa despre religie a fost un subiect care dintotdeauna a fost de mare interes. Teoria evolutionista a generat numeroase dezbateri si polemici intre sustinatorii religiei si cei ai stiintei. Acest lucru s-a intamplat nu numai in epoca in care a trait, ci si in perioadele care au urmat, astfel ca putem vorbi de o adevarata controversa creationism-evolutionism.

CITESTE SI: GALCEAVA INTELEPTILOR: O SCRISOARE CATRE EXTRATERESTRII

Incepand din anul 1849, Darwin nu a mai frecventat biserica locala. In duminicile in care familia sa mergea la biserica, Darwin prefera plimbarile prin natura. Chiar daca a fost mereu reticent in ceea ce priveste opinia sa fata de religie, in anul 1879, Darwin a declarat ca niciodata nu a fost un ateu in sensul negarii existentei diviniatii, ci mai degraba s-a considerat un agnostic.

Sursa foto: millersantiquesguide.com

Sursa foto: millersantiquesguide.com

Dupa moartea sa, gurile rele au spus ca de fapt Darwin era un religios convins, ca se ruga pe ascuns sau in liniste catre divinitate sa il ajute in studiile sale.

Cu toate acestea, o scrisoare pe care Darwin a tinut mortis sa o pastreze secreta, releva faptul ca religia nu a fost niciodata in sfera sa de credinte si valori. Darwin a scris scrisoarea ca raspuns dat unui tanar avocat, Francis McDermott, care l-a intrebat daca crede in Noul Testament. Avocatul i-a promis lui Darwin ca nu i va face public raspunsul. In scrisoare Darwin a scris: „Regret sa te informez ca nu cred in Biblie ca revelatie divina si prin urmare nici in Iisus Hristos ca fiu al lui Dumnezeu”.

sursa foto: redstateeclectic.typepad.com

sursa foto: redstateeclectic.typepad.com

Documentul contine scrisul lui Darwin, parafat deja de experti, si data in care a redactat scrisoarea 24 noiembrie 1880.

Ca recunoastere a valorii sale inestimabile, Darwin a fost unul din putinele persoane care, in secolul al XIX-lea, dupa ce au murit, au fost comemorate prin doliu national. A fost inmormantat la Westminster Abbey, alaturi de John Herschel si Isaac Newton.

Sursa foto: youtube.com

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top