Connect with us
Doi bărbați au fost răniți într-un accident cu skijet-ul în Mamaia

Știri

Doi bărbați au fost răniți într-un accident cu skijet-ul în Mamaia

Doi turişti din Timişoara, aflaţi în concediu pe litoral, s-au accident miercuri după-amiază după ce skijet-ul cu care făceau agrement pe mare, la Mamaia, în zona hotelului Rex, s-a izbit violent de stabilopozii unui dig de protecţie, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

Potrivit sursei citate, medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa au fost solicitaţi să intervină în jurul orei 14.40, pentru acordarea de îngrijiri medicale după ce două persoane, tată şi fiul său minor, au fost recuperate din mare rănite, în urma unui accident de navigaţie cu un skijet.

Este vorba despre un bărbat din Timişoara, în vârstă de 47 de ani, şi fiul acestuia în vârstă de opt ani, care s-au izbit cu skijet-ul de un dig de protecţie a liniei litorale, aflat în larg. Potrivit medicilor, cei doi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri, minorul suferind un traumatism cranio-cerebral iar tatăl, traumatism la gleznă şi dureri de cap.

Ministerul Turismului a interzis skijet-urile în zonele unde înoată turiștii

Ambarcaţiunile cu motor nu mai pot avea acces la mai puţin de 300 de metri de zonele în care înoată turiştii, pentru evitarea accidentelor, se arată într-un ordin al ministrului Turismului, Bogdan Trif, privind noile reglementări din domeniul agrementului nautic.

„Schimbările sunt legate de zonele în care pot avea loc sporturile nautice. Concret, cei care vor să desfăşoare activităţi de agrement nautic cu ambarcaţiuni cu motor trebuie, de acum, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcaţiunile la apă.

De asemenea, pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care turiştii pot înota vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Astfel, vor fi evitate accidente precum cele în care turiştii au fost răniţi de ambarcaţiunile care circulau cu viteză.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top