Connect with us
Doi turci și șapte români, depistați cu produse de contrabandă. Ce au găsit polițiștii de frontieră asupra lor

Știri

Doi turci și șapte români, depistați cu produse de contrabandă. Ce au găsit polițiștii de frontieră asupra lor

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) a anunțat luni că doi cetățeni turci, șoferii unor autocare, dar și șapte români sunt cercetați penal după ce au fost descoperiți la punctul de trecere a graniței de la Giurgiu cu bunuri succeptibile a fi contrafăcute în valoare de circa 130000 de lei.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra a nouă autocare, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora, articole textile, marochinărie şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Iar la cercetări a fost stabilit faptul că posesorii bunurilor sunt doi şoferi turci şi şapte cetăţeni români, pasageri în autocare”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa şi nu deţineau documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 129.700 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”.

ȘTIRE PE ACEEAȘI TEMĂ: Percheziții DNA în portul Constanța, într-un dosar de contrabandă și corupție

Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în municipiul Constanţa, într-un dosar penal privind infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi contrabandă, comise în perioada 2015 – 2016, fiind vizate mai multe instituţii din Portul Constanţa, între care şi Garda de Coastă.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada 2015 – 2016.

În cursul zilei de 05 octombrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul Constanța, dintre care patru la sediile unor instituții publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanța.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

CITEȘTE ȘI: Timiș: Patru solicitanți de azil, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Irakieni ascunşi într-un camion cu citrice, prinși la frontiera cu Ungaria

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top