Connect with us
Doliu în lumea artei. Directorul Muzeului de Artă a murit de coronavirus

Știri

Doliu în lumea artei. Directorul Muzeului de Artă a murit de coronavirus

Nemilosul virus al momentului continuă să ia viețile oamenilor și pandemia nu dă semne că s-ar apropia de final. O nouă victimă a coronavirusului este Doina Păuleanu, Directorul Muzeului de Artă din Constanța. Aceasta era internată la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

O nouă victimă a coronavirusului

Doina Păuleanu, Directorul Muzeului de Artă din Constanța, a fost răpusă în această dimineață, 23 decembrie, de nemilosul virus al momentului. Femeia în vârstă de 72 de ani se afla internată în spital după ce fusese diagnosticată cu Covid-19. Starea ei s-a înrăutățit și medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Doina Păuleanu era doctor în istoria artei şi conducea din 1990 Muzeul de Artă din Constanţa. Ea primise anul trecut distincţia de “Cetăţean de onoare al judeţului Constanţa” din partea Consiliului Judeţean Constanţa, pentru activitatea sa de-a lungul anilor.

După deces, Consiliul Județean a transmis un mesaj emoționant, prin care a transmis că decesul marei Doina Păuleanu a avut loc înainte de vreme și pierderea este una imensă, care a lăsat un gol în sufletul tuturor celor care au cunoscut-o. Despre ea se spun doar cuvinte de laudă, fiind cunoscută drept o femeie bună, respectuoasă, care își iubea meseria și dădea mereu tot ce avea mai bun.

“Una dintre cele mai proeminente figuri ale vieţii culturale din Constanţa, cunoscută drept un profesionist în domeniu, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa s-a stins din viaţă lăsând un gol imens în inimile tuturor şi în viaţa culturală constănţeană! Un om bun, modest, respectuos, optimist şi pasionat de a crea ceva bun într-o comunitate a plecat prea devreme, lăsând în urmă o moştenire culturală durabilă pentru viitoarele generaţii”, a anunţat Consiliul Judeţean.

În intervalul 21.12.2020 (10:00) – 22.12.2020 (10:00) au fost raportate 155 de decese (101 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău,  Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea,  Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă  40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 53 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 50 decese la categoria de peste 80 de ani, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top