Este doliu în lumea muzicii populare, după ce cântăreaţa Elena Ionescu-Cojocaru a încetat din viaţă.
În vârstă de 68 de ani, cântăreaţa, originară din Dobrogea, a murit din cauza unor complicaţii cardiace.
Elena Ionescu-Cojocaru s-a născut pe 3 iulie 1950 în satul Moșneni, județul Constanța. A absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, Secţia Pedagogie (1972) şi Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Secţia Pedagogie (1976).
A predat muzică elevilor Şcolilor 2, 4 şi 12 din Constanţa şi a colaborat ca profesor La Şcoala Populară de Arte din Constanţa, Clasa de canto popular.
Ea a fost foarte apreciată de foştii săi elevi, care îi deplâng acum decesul.
„Dumnezeu să o odihnească pe cea care ne-a îndrumat pașii pe acest drum al muzicii populare! Un om bun, un profesor excelent, o mamă pentru toți elevii ei! Drum lin printre stele, doamna profesoară Elena Ionescu Cojocaru! Regrete eterne! Dumnezeu să o odihnească in pace”, a scris o fostă elevă, conform click.ro.
Și Centrul Cultural Județean Constanța a ținut să transmită în mod public regretele:
„Cu adâncă durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a celei care a slujit cântecul popular pentru care și-a dedicat toată viața. Fiică a satului Moșneni din județul Constanța, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât și ca formator al tinerelor voci. Profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” Secția Canto – MUZICĂ POPULARĂ, absolventă a Secției de Muzică din cadrul Universității din Brașov.
Elena Cojocaru și-a slujit cariera pedagogică printr-o bogată experiență în formarea și pregătirea cursanților, interpreți ai folclorului românesc cu care a avut numeroase participări la concursuri, festivaluri, concerte, organizate atât în țară cât și în străinătate.
Este fondator principal al ansamblului „Fiii Dobrogei”, care deja s-a impus în peisajul cultural dobrogean. Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre și Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de țară și un profesor deosebit, foarte iubit și apreciat de elevii săi. Dumnezeu s-o odihnească!”
Citeşte şi: Mirabela Dauer reacționează dur după ce s-a scris că a murit: Tragedia mare este că…
Acest articol a fost actualizat la: 10 decembrie 2018 10:41