Știri

Doliu în muzica românească! Dirijorul Ion Tibrea a murit

Lumea muzicală românească este în doliu, după ce unul dintre cei mai valoroși dirijori din România a murit. Acesta a murit chiar în ziua în care marea artistă de muzică populară, Ionela Prodan, a fost înmormântată.

Dirijorul Ion Tibrea, cel care le-a îndrumat cariera unor celebri cântăreți cum ar fi Irina Loghin, Sofia Vicoveanca sau Benone Sinulescu, a încetat din viață joi dimineață.

„Astăzi dimineață s-a stins din viață Marele Dirijor Ion Tibrea care a îndrumat și a urcat pe scene înalte mulți dintre mari soliști de valoare, cum ar fi Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu etc. Printre care mă număr și eu, Adela Vandevenne.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Este cumplit și sunt foarte îndurerată. Un om blând și atât de cumsecade, îngrozitor! Condoleanțe familiei!”, a scris artista Adela Vandevenne pe pagina sa de socializare.

La rândul său, fiul marelui dirijor a anunțat decesul părintelui său. Florin Tibrea și-a anunțat prietenii că tatăl său nu mai este printre noi.

„Tăticul meu, prietenul meu, idolul meu, a plecat în această dimineață către stele. Drum bun, tată. Te iubesc.”, a scris Florin Tibrea.

Ionela Prodan a fost înmormântată astăzi la cimitirul Bellu din București. Foarte mulți oameni obișnuiți, dar și zeci de artiști au venit să își ia rămas bun de la cântăreața de muzică populară.

Elena Merișoreanu, dezvăluire inedit despre prietena sa

Elena Merișoreanu, cea care i-a fost poate cea mai apropiată prietenă, a fost printre primele care a vorbit cu jurnaliștii veniți la cimitir să asiste la înmormântarea Ionelei Prodan.

„Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească! Ea nu a murit. Trăiește prin tot ce a lăsat, prinm dragostea ei. În ultimii ani în care a cântat, ea nu a luat niciun ban”, a mărturisit Elena Merișoreanu.

În timpul slujbei de înmormântare, oficiată de opt preoți, a interpretat un cântec de despărțire și Elisabeta Ticuță. După acest moment, presa a ieșit din capelă, în interior rămânând doar familia. Citește continuarea AICI.

 

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More