Connect with us

Știri

Doliu în rândul artiștilor! A murit la nici 60 de ani

În ultima perioadă, tot mai multe persoane cunoscute, iubite de o mulțime de fani, care au lăsat istorie în urma lor datorită muncii și a talentului, au plecat dintre noi înainte de vreme. O nouă veste i-a lovit pe artiști. Paul Popescu, un sculptor român recunoscut la nivel național și internațional a murit vineri, 7 mai, la vârsta de 59 de ani.

O boală necruțătoare l-a răpus pe Paul Popescu

Paul Popescu a murit la vârsta de doar 59 de ani. De mai mulți ani, marele artist se lupta din răsputeri cu o boală grea care, într-un final, l-a răpus înainte de vreme.

Paul Popescu a fost unul dintre cei mai renumiți sculptori din România, ale cărui lucrări au ajuns să fie recunoscute în toată lumea, în țări precum România, Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg, Italia, Israel, Japonia și SUA.

Premiile lui Paul Popescu

Printre lucrările cunoscute ale lui Paul Popescu sunt busturile Mariei Lătărețu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu, Arethia și Gheorghe Tătărescu, Pompiliu Marcea, dar și sculpturile Inevitabila Despărţire, Poarta Apelor, Desprinderea din derizoriu, Fluture și Craiova văzută din car. De asemenea, a făcut și Monumentul Eroilor Neamului din marmură, din Novaci, și a restaurat și conservat multe opere de artă.

De-a lungul timpului, renumitul sculptor Paul Popescu a fost recunoscut pentru talentul său aparte cu care a cucerit lumea. Drept urmare, a primit următoarele premii și distincții pentru munca sa de o viață:

  • 1998 – Premiul pentru sculptură, acordat în cadrul Salonului de toamnă, Galeriile Fondului Plastic, Târgu-Jiu, România;
  • 2003 – Premiul special pentru sculptură, acordat de Fundaţia „Mozaic”, Craiova, România;
  • 2003 – Premiul „Gheorghe Vartic”, acordat pentru restaurarea elementelor de piatră la Ansamblul Brâncuşi de la Târgu-Jiu, România;
  • 2005 – Premiul pentru sculptură, acordat în cadrul Salonului Sacrul în artă, Galeriile Fondului Plastic, Târgu-Jiu, România; 2011 – Premiul I pentru sculptură, acordat în cadrul Salonului International de Sculptură – Brancusiana 2011, ediția a VII-a, România;
  • 2012 – Premiul „Niște țărani”, acordat de Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani”, România.
Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top