Connect with us
Doliu în România! Dupa Mihai Constantinescu, Leo Iorga, un alt nume mare a murit

Știri

Doliu în România! Dupa Mihai Constantinescu, Leo Iorga, un alt nume mare a murit Petru Ciubotaru

Petru Ciubotaru  a murit! „Cu inimile frânte de durere, anunțăm plecarea dintre noi a marelui actor Petru Ciubotaru. Nouă, colegilor din Teatrul Național Iași, spectatorilor, prietenilor, scenei ieșene de teatru, ne vor lipsi zâmbetul pe care-l oferea cu generozitate, talentul uriaș și inegalabil, amintirile extraordinare, povestite cu har, cu care ne însenina mereu, vitalitatea, verva, pasiunea neobosită pentru teatru și iubirea nesfârșită pentru public. Suntem alături de familia îndurerată. Drum lin, însoțit de lumină, maestre Petru Ciubotaru!”, se arată în anunțul publicat de teatrul ieșean pe contul de Facebook.

Actorul Petru Ciubotaru s-a născut în anul 1939, la Ciurea, judeţul Iaşi. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, promoţia 1963, la clasa prof. Alexandru Finți – George Rafael. După un an petrecut la Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, în 1964, a intrat în echipa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Între anii 1993 şi 1997, a ocupat funcţia de director la instituţia teatrală ieşeană.

Petru Ciubotaru a jucat și în două filme, „Glissando” (1982), de Mircea Daneliuc, dar și mai recentul „Bacalaureat” (2016), de Cristian Mungiu.

De-a lungul carierei a primit, printre altele, Ordinul Naţional pentru Merit în gradul de Cavaler, în 2002, dar și premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga activitate.

 

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top