Știri

DOLIU ÎN ROMÂNIA. A murit omul-cheie al istoriei recente

Ultimul șef al Securității Comuniste a murit la vârsta de 86 de ani. Generalul Iulian Vlad s-a stins din viață astăzi și va duce cu el în mormânt toate secretele Revoluției și a schimbării regimului ceaușist.

Generalul Vlad a murit la 86 de ani

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, generalul Vlad, implicat direct în evenimentele din 1989, a declarat că a făcut tot posibilul să se evite un masacru: „Cred că am făcut tot ce se putea face, pentru a evita un masacru.

Ordinul dat de mine, ca unităţile de securitate să nu tragă a fost unul extrem de important. În Bucureşti aveam aproape 2.000 de oameni pregătiţi să apere obiectivele din centrul Capitalei. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu-i retrăgeam? Un măcel!“.

”Pot să vă spun însă că Ceauşescu se arătase de mai mult timp a fi mai puţin receptiv. Cred că în timpul acela, realmente, era depăşit de situaţie. Ceauşescu pierduse atunci aliaţii poate cei mai importanţi în care cu siguranţă că avusese încredere”, a mai spus Vlad.

Totodată, el a mai declarat în cadrul aceluiași interviu că nu a făcut altceva decât să-și slujească țara: „Este o chestiune pe care trebuie să o discutăm de principiu. Instituţia pe care am condus-o eu, la fel ca toate celelalte de acest fel existente în lume, avea datoria să culeagă informaţii care să privească interesele statului.

CITEȘTE ȘI: Cântăreț îndrăgit de români A MURIT din cauza CANCERULUI

Informaţii care să contribuie la apărarea ţării, să previzioneze eventual evenimente. Dar hotărârile în baza acestor informaţii le ia cel care este îndrituit să o facă – preşedintele, adică şeful statului, sau guvernul.”

Acest articol a fost actualizat la: 2017-09-30T11:51:48+03:00 11:51

Vezi comentarii

  • Dumnezeu sa va odihneasca,domnule general.Fara dumneavoastra vom fi mai putini si mai saraci.Dar va multumim pentru tot ce ati facut pentru Romania.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More