Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a autosesizat în legătură cu afirmaţiile pe care președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a făcut duminică la Antena 3. Aceasta a constatat faptul că moderatorul emisiunii respective nu a intervenit.
„Pe tot parcursul emisiunii, Liviu Dragnea a făcut afirmaţii grave, pentru care nu a adus niciun fel de dovezi, iar moderatorul emisiunii nu a intervenit în niciun fel pentru a echilibra situaţia.
Preşedintele Partidului Social Democrat şi al Camerei Deputaţilor a ameninţat procurorii şi pe preşedintele ţării, a declarat că UE şi NATO ‘au finanţat statul paralel’, a făcut afirmaţii mincinoase la adresa unor ONG-uri.
Și a lăsat să se înţeleagă că, dacă lucrurile în justiţie nu vor merge aşa cum vrea PSD, vor veni la Bucureşti şi mai mulţi manifestanţi, care vor rămâne cât va fi nevoie”, se arată într-un comunicat al Dorinei Rusu transmis, marţi, AGERPRES.
Citește și: Miting PSD: Cât a durat curățenia în Piața Victoriei după manifestație
Aceasta mai spune că afirmaţiile liderului PSD „amintesc de anul 1990, când FSN a scos în stradă muncitorii de la IMGB pentru a face ordine, iar minerii au fost chemaţi la Bucureşti pentru a curăţa Piaţa Universităţii de elementele turbulente şi pentru a devasta sediile celor ‘vânduţi străinilor’ (partidele de opoziţie şi ziarele care scriau împotriva FSN)”.
Citește și: Dosarul lui Liviu Dragnea: Sentință amânată pentru 21 iunie
Potrivit sursei citate, nici de această dată, moderatorul emisiunii nu a intervenit şi, dacă un lider politic răspunde în faţa alegătorilor pentru declaraţiile sale, un jurnalist este obligat să respecte legislaţia audiovizualului.
Consiliul Superior al Magistraturii a cerut luni Inspecției Judiciare să facă verificări, după ce președintele partidului PSD, Liviu Dragnea, ar fi făcut niște afirmații la un post de televiziune.
„Urmarea a afirmaţiilor făcute în spaţiul public în data de 10 iunie 2018 de către domnul Nicolae Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, în temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicată, Secţia pentru procurori s-a sesizat din oficiu.
Și, pe cale de consecinţă, a solicitat Inspecţiei Judiciare – Direcţia de inspecţie pentru procurori efectuarea de verificări cu privire la afirmaţiile prezentate, din perspectiva potenţialului de afectare a independenţei sistemului judiciar”, a transmis, luni, Secţia pentru procurori. Citește continuarea AICI.