Categorii Știri

Dormi cu gura deschisa? Uite ce se poate intampla!

Totul este foarte logic. Saliva are menirea de a distruge bacteriile care produc acid. Atunci cand dormi cu gura deschisa, aceasta devine uscata, iar saliva nu mai exista. Ca si rezultat, pe timpul somnului, in cavitatea bucala se afla mai multe bacterii decat in mod normal. Din acest motiv oamenii de stiinta considera ca este musai sa dormi cu gura inchisa si sa respiri pe nas.

Ori de cate ori gura este uscata, stratul protector de saliva dispare, iar aciditatea din cavitatea bucala creste. Acidul distruge smaltul dintilor si poate da nastere cariilor si altor probleme dentare. De aceea majoritatea dentistilor spun ca cei mai multi oameni care se confrunta cu cariile foarte des, au prostul obicei de a dormi cu gura deschisa. Este important sa te asiguri ca ai nasul desfundat si poti respira normal, fara sa iti deschizi gura in somn.

FII ATENT LA ACESTE SEMNE SUBTILE, PENTRU CA ITI POT INDICA ANUMITE AFECTIUNI CARDIOVASCULARE

In conditii normale, aciditatea din cavitatea bucala este la un nivel neutru de 7.7, insa la persoanele care dorm cu gura deschisa aceasta creste considerabil. Acelasi proces are lco atunci cand bei suc de portocale sau bauturi acidulate. Incearca sa le eviti mai ales inainte de culcare. Un nivel ridicat de aciditatea erodeaza smaltul dintilor si slabeste gingiile.

Studiile arata ca barbatii sunt cei mai predispusi la a respira pe gura noaptea (o treime din ei fac acest lucru), in timp ce acest prost obicei apare la doar 5% dintre femei. Desfunda-ti foarte bine nasul si foloseste un spray nazal daca nu poti respira normal in acest mod. Evita sa ai gura uscata pe termen lung, daca vrei o dantura sanatoasa, puternica si frumoasa.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-02-16T15:41:35+02:00 15:41

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More