Zilele trecute, o asistentă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu a murit în urma epuizării la locul de muncă. Parchetul Judecătoriei Sibiu a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.
Asistenta pe nume Simona Delia Baniai a murit la scurt timp după ce a ieşit din tură. Procurorii au deschis au anunţat începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, informează news.ro.
Asistenta a decedat pentru că lucrase prea multe ore, iar cazul a fost semnalat pe Facebook de o mamă internată cu copilul în spital. Aceasta scria că asistenta abia se ţinea pe picioare şi a auzit-o vorbind la telefon spunând că nu îşi poate lua liber pentru că „ar da peste cap tot graficul”.
14 copii din Constanţa sunt suspectaţi de meningită virală
Colegiul Medicilor din România, îngrijorat de situaţia care a dus la apariţia epidemiei de rujeolă
”Am găsit loc în rezervă, doamna doctor a fost foarte drăguţă şi deschisă iar asistentele mai mult decât binevoitoare. Asistentele…despre ele este de fapt vorba în această postare. «- Nu pot să îmi iau liber, dau peste cap tot graficul de luna aceasta», erau vorbele spuse de o asistentă care vorbea la telefon…asta se întâmpla duminică seară.
Era vizibil de sâmbătă seară că nu se simţea bine şi abia se ţinea pe picioare. Am îndrăznit să o întreb, dacă se simte atât de rău de ce nu stă măcar o zi – două acasă. Mi-a răspuns că nu poate căci nu există personal de rezervă…(…)
Duminică seară a apărut din nou la muncă şi lucrurile au decurs la fel ca sâmbătă. Singura schimbare a fost că ea se simţea mai rău. Luni dimineaţă a ieşit din tură şi a plecat cu soţul, care a venit să o aştepte, către casă…nu a mai ajuns. A făcut stop cardio-respirator în maşină şi, cu toate eforturile celor de la urgenţe, nu s-a mai putut face nimic”, scria femeia pe pagina de socializare.
Liderul Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, declara că este un mare deficit de personal în sistemul sanitar, iar prima problema este ”suprasolicitarea” angajaţilor.
„Prima problemă este suprasolicitarea personalului, din punct de vedere fizic şi psihic. Sigur că această uzură se vede în timp şi unii dintre colegii noştri încep să cadă. În al doilea rând, aceste probleme se răsfrâng şi asupra actului medical, pentru că este clar că nu poţi să faci un lucru de calitate fără personal.
Cea mai mare problemă în instituţiile noastre medicale este legată de faptul că îngrijirea pacienţilor este deficitară. Sigur că nu poţi să oferi o îngrijire ca la carte, dacă nu ai personal”, spunea Dan Pirnoiu, conform news.ro.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-10-10T19:22:02+03:00 19:22
Acest site foloseste cookies.
Read More