Connect with us
Dosar pensal pentru funcționari ai DSP Dolj

Știri

Dosar pensal pentru funcționari ai DSP Dolj

Funcționari de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj sunt acuzați de săvârşirea de infracțiuni de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapt pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal. Aceștia ar fi scos din carantină patru persoane infectate cu noul coronavirus.

Dosar pensal pentru funcționari ai DSP Dolj. Ce spun autoritățile

Judecătoria Craiova anunță că patru persoane au fost scoase din carantină fără a primi rezultatul testelor efectuate acestora în timpul carantinării, în vederea confirmării/ infirmării infecţiei cu virusul Covid-19. Ulterior, rezultatele s-au dovedit a fi pozitive.

Între timp, până la aflarea rezultatelor, cei patru au intrat în contact cu alte persoane de pe raza județului Dolj, fapt pentru care, acestea au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Craiova.

De altfel, Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal pentru neglijență și zădărnicirea combaterii bolilor.

„Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03 – 03.04.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID-19, din acest motiv, organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse.”

În urmă cu câteva zile, Direcția de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă internă, care vizează un angajat ce ar fi aprobat utilizarea produsului Alzedin în acțiunile de dezinfectare a blocurilor din Craiova. Inspectorii DSP au constat că această soluție nu este indicată spațiilor și nici pentru dezinfecția exterioară a strazilor sau trotuarelor, ci este pentru uz veterinar, fapt pentru care au amendat societatea și au oprit acțiunea de dezinfecție.

Potrivit DSP Dolj, dacă angajații responsabili de aceste fapte vor fi găsiți vinovați, vor fi sancționați cu avertisment sau chiar înlăturați din funcțiile ocupate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top