Connect with us

Știri

Dosarul 10 august: Când vom afla ce s-a întâmplat cu adevărat? Primele documente declasificate

Despre violențele din 10 august nu se mai știe absolut nimic de 5 luni de zile. Deși dosarul este atent supravegheat de procurorul general Augustin Lazăr, lăudat zilele trecute de președinte pentru performanțele sale, nu s-au găsit vinovații pentru evenimentele nefericite din 10 august.

Abia acum, în anul 2019, aflăm că aproape toate documentele din acest dosar au fost declasificate.

Şapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost declasificate, potrivit unor surse oficiale.

“Nu cred că poate să spună cineva vreodată că în mod public se poate prezenta o notă de informare. Dacă o informaţie din raport are un caracter clasificat, atunci întregul material trebuie să fie clasificat.

La acest moment, avem o solicitare de declasificare din partea Parchetului, aşa că Ministerul Afacerilor Interne va urma procedurile legale în astfel de situaţii, iar rezultatul va fi fie declasificarea, fie declasificarea parţială, fie menţinerea caracterului clasificat actual al documentului. Suntem la începutul acestui proces”, a precizat Carmen Dan la dezbaterea moţiunii simple depusă împotriva sa de PNL în Camera Deputaţilor.

“Am răspuns că toţi parlamentarii au acces la informaţii secret de serviciu şi că există o lege în acest sens, că odată ce au depus jurământul, au acces la acest nivel de secretizare”, a arătat ministrul Carmen Dan.

CITEȘTE ȘI: Măsuri fiscale 2019: Analiștii bancari și corporatiștii amenință cu disponibilizări în privat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top