Dosarul COLECTIV: Artificierul Marian Moise, audiat de procurori

27.07.2016
Dosarul COLECTIV: Artificierul Marian Moise, audiat de procurori

Artificierul Marian Moise a fost chemat de procurorii Parchetului General pentru a fi audiat in cazul Colectiv. Barbatul a fost grav ranit in tragedia de anul trecut si a fost spitalizat in Romania si in strainatate.

Marian Moise, cel de-al doilea artificier angajat, a fost chemat de anchetatori pentru a i se aduce la cunostinta ca este anchetat in dosarul Colectiv. El nu a putut participa la procesul penal desfasurat de Parchetul General din cauza starii sale de sanatate, care nu ii permite sa ia parte la proces. El a fost chemat astazi la Parchet pentru a fi informat in legatura cu acuzatiile care i se aduc in acest caz.

Citeste si: Drama unui ranit din Colectiv. Ce a facut mama sa cu banii primiti de la stat

Citeste si: Raport Colectiv: Ce spun anchetatorii despre incendiu

Marian Moise s-a ocupat de montarea sistemului de artificii din clubul Colectiv, care a provocat incendiul devastator din 30 octombrie 2015. El este acuzat de ucidere din culpa si de vatamare corporala din culpa.

64 de persoane au murit ca urmare a incendiului din clubul Colectiv. Focul a izbucnit in timpul unui concert al trupei „Goodbye to Gravity”. Toti membrii formatiei, cu exceptia solistului Andrei Galut, si-au pierdut viata.

Tragedia a provocat ample manifestatii de strada, care au dus la caderea Guvernului Ponta si la demisia primarului din sectorul 4, Cristian Popescu Piedone.