Connect with us
Dosarul în care Traian Băsescu era suspectat de luare de mită și înșelăciune ar putea fi redeschis. Acesta fusese soluționat cu NUP.

Știri

Dosarul de luare de mită al lui Traian Băsescu ar putea fi redeschis

Porcuroarea Elena Iordache de la Parchetul General ar fi cerut redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu din 2004, în care liderul PMP era suspectat de luare de mită și înșelăciune.

Dosarul a fost soluţionat cu NUP (neînceperea urmăririi penale – n.r.) pe 20 octombrie 2006 de procurorul Petre Nariţa, fost adjunct al Secţiei a II-a a DNA.

Elena Iordache instrumentează dosarul de spălare de bani al fostului preşedinte, însă îi lipseşte infracţiunea-predicat, notează romaniacurata.ro.

Procuroarea Elena Iordache consideră că fostul șef de stat ar fi primit șpagă în anii 2000 un teren și un autoturism marca Mercedes de la afaceristul Costel Cășuneanu. Acesta a obținut licențe de transport pe vremea când Băsescu era ministru al Transporturilor. Procuroarea este de părere că Băsescu ar fi spălat banii printr-o serie de operațiuni fiscale succesive.

Citește și: Băsescu, mesaj dur pentru UE și imigranți

Prin urmare, ea are nevoie de redeschiderea dosarului de luare de mită de la DNA pentru a-şi susţine ancheta privind spălarea de bani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top