Știri

Dosarul de revoluționar al lui Cătălin Rădulescu, plin de minciuni și inexactități

Cătălin Rădulescu, cunoscut sub porecla de „deputatul-mitralieră”, este unul dintre cei mai controversați membri ai PSD.

Inițiator al mai multor legi menite să compromită lupta împotriva corupției și autor al mai multor declarații violente la adresa celor care contestă PSD-ul, Rădulescu se laudă adesea cu calitatea sa de „luptător cu rol determinant la Revoluție”.

De altfel, deputatul de Argeș (care are la activ o condamare cu suspendare pentru dare de mită) primește lunar 2.000 de lei pentru dosarul său de revoluționar.

Jurnaliștii de la Recorder au pus mâna pe dosarul acestuia, iar datele din el sunt pline de inexactități și de minciuni, iar deputatul se contrazice în declarații.

Dosarul de revoluționar al lui Cătălin Rădulescu e plin de declarații care se bat cap în cap și niciun alt participant la evenimentele din 1989 nu a confirmat faptele de vitejie pe care le-a înșirat în cele două declarații date în 2004 și 2016.

Deputatul PSD n-a avut minima curiozitate de a citi o cronologie a evenimentelor din decembrie 1989 înainte de a așeza pe hârtie propriile mărturii. Așa se face că Rădulescu rescrie, pe alocuri, istoria pentru a se potrivi mai bine cu invențiile sale.

Nu știe nici măcar în ce zi a căzut Ceaușescu, iar când vine vorba de participarea sa la Revoluție își localizează acțiunile în orașe diferite de la o declarație la alta.

În 2004 susținea că a făcut Revoluția în Pitești, iar în 2016, când revoluționarii au fost reverificați și criteriile au devenit mai aspre, spunea că a luptat în Timișoara și București.

Prezența lui Rădulescu la Timișoara e contestată cu vehemență de revoluționarii de acolo.

„Am contactat mai mulţi revoluţionari din Timişoara şi nimeni nu l-a văzut pe acesta în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, nici în faţa casei preotului Laszlo Tokes şi nici în alta parte“, declara, în 2016, pentru „Adevărul“, Corneliu Vaida, unul din liderii revoluționarilor din Timișoara.

Toate fotografiile și articolele din presa vremii dovedesc prezența lui Rădulescu numai în orașul Pitești și numai în zilele de după înfăptuirea Revoluției.

A fost, într-adevăr, activ, dar nu în perioada 16-22 decembrie 1989, ci în zilele agitate dintre Crăciun și Revelion, când s-a împărțit puterea.

În 1990 a devenit deputat, funcție pe care a deținut-o până 1992. Timp de 20 de ani s-a dedicat afacerilor personale, revenind în Parlament în 2012.

Citește investigația integrală pe recorder.ro!

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More