Connect with us
Dosarul Hexi Pharma ar putea avea o primă soluție abia în luna februarie. În prezent încă se mai fac analize.

Știri

Dosarul Hexi Pharma: O soluție va fi dată în luna februarie

O soluție în dosarul Hexi Pharma va fi dată în luna februarie. Este declarația făcută de Augustin Lazăr, procurorul general al României.

În prezent sunt analizate ulrimele probe. Se analizează rapoartele de expertiză depuse la dosar, care trebuie traduse în limba română.

„Probaţiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Avem acum ultimele probe cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar şi care trebuiesc traduse în limba română. Apoi, se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză şi vom avea cel târziu în februarie soluţia emisă în acest dosar”, a declarat, joi dimineaţa, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Dosarul Hexi Pahrma, detalii, inculpați și acuzații

În dosarul Hexi Pharma de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma. Ea este acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Un alt inculpat este Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma. El este cercetat pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

„În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă”, a declarat Augustin Lazăr la jumătatea lunii iulie.

Citește și: Un martor al accidentului in care a murit Dan Condrea face declaratii explozive

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit la scurt timp după ce acest scandal a ieșit la iveală. El a decedat la data de 22 mai, în urma unui accident rutier.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top