Connect with us
Dosarul Revoluției se apropie de o mult-așteptată concluzie. Șeful Asociaţiei 21 decembrie 1989, a cerut o întrevedere cu fostul președinte Ion Iliescu.

Știri

Dosarul Revoluției se apropie de final: revoluționarii cer întrevedere cu Ion Iliescu

Dosarul Revoluției se apropie de o mult-așteptată concluzie. Șeful Asociaţiei 21 decembrie 1989, Doru Mărieş a cerut o întrevedere cu fostul președinte Ion Iliescu.

Dosarul Revoluției se apropie de final : Iarna nu-i prinde în libertate

,,Eu am convingerea că, în cel mai scurt timp, vor fi puşi sub urmărire penală foarte mulţi din cei învinuiţi în decembrie ’89, în frunte cu Ion Iliescu. Sunt convins că nu trece iarna fără a fi puşi sub urmărire penală. Şi spun mult când zic că nu trece iarna.”, a punctat Mărieș.

Dialogul dintre Doru Mărieș, Augustin Lazăr (Procurorul General al României) Bogdan Licu şi Laura Oprean (procurori generali adjuncți) a fost caracterizat de șeful Asociației 21 decembrie 1989, drept vital în finalizarea dosarului.

,,Din ceea ce am aflat, se caută documente şi se încearcă să se adune rămăşiţe ale documentelor din secţii de poliţie, din penitenciarele unde au fost duşi revoluţionarii. Tot ce înseamnă document istoric, indiferent că se află la Senat, la celebrele comisii din anii ‘90 – ’94 vor fi luate în considerare. România are nevoie să știe adevărul despre iarna lui 1989.”, a completat Mărieș.

Revoluționarii îi cer capul lui Iliescu

În cadrul întâlnirii, Doru Mărieș a invocat articolul 131 din Noul Cod Penal, conform căruia revoluționarii pot cere o confruntare cu Ion Iliescu.

,,Membrii Asociaţiei 21 decembrie au luptat pentru victoria Revoluţiei, iar beneficiarul numărul unu al victoriei a fost Ion Iliescu. El este cel care a deturnat-o începând cu 22 decembrie, seara. Practic Ion Iliescu a dat o lovitură Revoluţiei, împreună cu camarila sa. Prin diversiunea creată, Revoluția s-a transformat în lupta sa pentru putere. De aceea dorim o confruntare directă cu beneficiarul numărul unu al efortului, al sacrificiului celor de la Timişoara, de la Iaşi, de la Lugoj, de la Sibiu, de la Arad, de la Cluj, de la Bucureşti. Ion Iliescu și structurile care au tras în 89′ au făcut tot posibilul să menţină în nelucrare sau nefinalizare dosarul Revoluţiei.”, a conchis Doru Mărieș.

Citește și: Procurorul general: Mai multe documente din dosarul Revoluției vor fi declasificate

Dosarul Revoluției a fost redeschis în acest an, după ce el fusese închis în 2004. Judecătorii au decis redeschiderea dosarului după ce s-a stabilit că prima cercetare a fost făcută superficial.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top