Categorii Știri

Două clădiri importante din București iluminate în roșu! Motivul este emoționant

Două clădiri importante din București vor fi iluminate în roșu, în seara zilei de 7 septembrie 2020. Este vorba despre Palatul Cotroceni și Palatul Victoria. Administrația Prezidențială și Guvernul marchează în această zi, Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne. Cu această ocazie, cele două sedii vor fi iluminate în roșu.

Două clădiri importante din București iluminate în roșu! Motivul este emoționant

În seara zilei de 7 septembrie, două clădiri importante din București vor fi iluminate în roșu, în semn de solidaritate pentru copiii care suferă de boala Duchenne. De Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne, Administrația Prezidențială și Palatul Victoria vor fi iluminate într-o culoare care să atragă atenția asupra copiilor speciali, care se confruntă cu această boală. Astfel, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria se vor vedea în roșu, în seara aceasta.

Conform Administrației Prezidențiale, scopul este acela de conștientizare și de informare cu privire la această boală și la nevoile celor afectați.

„Totodată, acest demers constituie un îndemn la cooperare îndreptat către decidenţi şi societatea civilă, comunitatea medicală şi științifică, în scopul îmbunătățirii calității vieții copiilor care suferă de Distrofie Musculară Duchenne”, a transmis Administrația Prezidențială.

Ambele clădiri vor fi iluminate în roșu, în intervalul orar 20.00-23.00. Ministrul Ludovic Orban a declarat că participarea la această campanie este un gest firesc de solidaritate cu cei bolnavi și cu familiile lor, dar și un prilej de a le înțelege problemele. El a precizat că Guvernul este alături de cei care suferă de această boală și că le va asigura continuitatea tratamentului și accesul la asistență medicală specializată.

Distrofia musculara Duchenne este cea mai frecventă formă de distrofie musculară. Boala care afectează 1 din 3500 băieţi, debutează în prima parte a vieții, cu dificultăți de mișcare și alergare. Copiii care au această boală merg legănat, sau pe vârfuri. Din păcate, boala Duchenne progresează rapid, iar în jurul vârstei de 12 ani, copiii încep să-și piardă capacitatea de a merge.

După 18 ani apar și complicațiile cardiace, împreună cu tulburările respiratorii, care reprezintă principala cauză de deces.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More