Connect with us

Știri

Două cutremure în România, într-o singură noapte!

Un cutremur cu magnitudinea de 3.5 pe scara Richter s-a produs, joi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime de două sute de kilometri.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat că, joi seară, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3.5 pe scara Richter.

Seismul a avut loc la ora 23:25:48, în judeţul Buzău, la o adâncime de două sute de kilometri.

Citește și:

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (26km), Covasna (36km), Întorsura Buzăului (45km), Târgu Secuiesc (49km), Slănic-Moldova (58km). Este cel mai mare cutremur produs în această lună.

Un alt cutremur a avut loc, vineri dimineață, în județul Vrancea, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc la ora 04.07, la o adâncime de 105 kilometri. Acest seism a avut magnitudinea de 2,2 grade pe Richter.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (52 de kilometri).

Raed Arafat, despre exercițiul Seism 2018: „A fost unul de succes”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că exerciţiul „Seism 2018” a fost unul de succes, de la prima până la ultima zi.

„A fost un exerciţiu de succes, de la prima până la ultima zi, de la începerea cu partea română a exerciţiului şi după care, în continuare, cu partea europeană a exerciţiului. (…) Sunt extrem de multumiţi toţi cei care au venit din afara României, pentru că ei consideră că investiţia noastră şi exerciţiul nu a fost o pierdere”, a spus Arafat, după ceremonia de închidere a exerciţiilor de simulare a intervenţiei în caz de cutremur SEISM 2018 şi EU MODEX.

El a menţionat că a avut discuţii cu mai mulţi şefi de echipă şi toată lumea este mulţumită că a fost expusă la diferite situaţii cât mai aproape de realitate şi a câştigat o foarte mare experienţă.

„Sunt convins că încă vor veni foarte multe observaţii de la cei care au umblat în toate zilele exerciţiului în spaţiile de lucru, cei de la Agenţia Federală de Management a Situaţiilor de Urgenţă din SUA, cei de la NATO, cei de la Comisia Europeană, deci încă concluziile se vor trage cel puţin pe următoarele două-trei săptămâni până să avem o imagine completă”, a adăugat Arafat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top