Știri

Două CUTREMURE în noaptea de miercuri spre joi. Ce anunță specialiștii

Conform Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut magnitudinea 3,1 şi s-a produs la ora 01.33, în judeţul Buzău.

Un alt seism, cu magnitudinea 2,4, a avut loc la ora 03.25, în judeţul Vrancea. Cutremurul s-a înregistrat la o adâncime de 68 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea cinci. În luna decembrie, în zonele Vrancea şi Buzău au avut loc șase seisme cu magnitudinea peste 3. Cel mai mare a avut 3,9 pe scara Richter.

Citește și Frecvența cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter va crește anul viitor

Frecvența cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scară Richter va crește anul viitor, putându-se chiar dublă, că urmare a încetinirii vitezei de rotație a Pamantului.

Este prognoza lansată de experții americani Roger Bilham, de la University of Colorado, din Boulder, și Rebecca Bendick, de la University of Montană, scrie cotidianul britanic The Guardian.

In cadrul experimentului efectuat în acest sens, experții au analizat istoria cutremurelor înregistrate în secolului al 20–lea, ajungând la concluzia că perioadele cu cea mai intensă activitate seisma s-au suprapus peste perioadele marcate de modificarea vitezei de rotație a planetei noastre în jurul axei sale.

Iar cele mai multe asemenea catastrofe naturale s-au produs când Pământul și-a încetinit miscarea.

În 2018 vor fi mai multe cutremure distrugătoare!

“In acele perioade de timp anual s-au înregistrat între 25 și 30 de cutremure puternice, în condițiile în care media anuală este de 15 astfel de fenomene”, a declarat Bilham.

In opinia lui, “anul acesta am avut noroc, pentru că au fost numai șase seisme devastatoare. Dar din 2018 trebuie să ne așteptăm la cel putin 20.

O informație deosebit de importantă, dacă ținem cont de faptul că, potrivit estimărilor oamenilor de știință, Terra își va încetini viteză de rotație în cursul anului viitor”, a adăugat cercetătorul american.

Specialistii nu au reușit, deocamdată, să identifice cauza acestei legături între cele două fenomene, dar, în opinia lor, încetinirea ritmului de rotație al Pământului ar putea influență, într-un fel sau altul, nucleul acestuia, care, la rândul sau, ar putea influență activitatea seismică.

Citește și ADIO, Whatsapp! Aplicaţia nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil

Aplicaţia Whatsapp nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil chiar de la începutul lui 2018, a anunţat compania printr-un comunicat.

Începând de la 1 ianuarie 2018, Whatsapp nu va mai funcţiona pe BlackBerry OS şi BlackBerry 10 şi nici pe Windows Phone 8.0 şi versiunile anterioare, relatează Le Figaro.

”Atunci când am lansat WhatsApp, în 2009, oamenii îşi foloseau aparatele mobile în mod foarte diferit faţă de astăzi. Aproape 70% dintre smartphone-urile cumpărate la acea vreme aveau sisteme de exploatare BlackBerry şi Nokia”, transmite compania.

De la 30 iunie, aplicaţia nu mai funcţionează nici pe Nokia Symbian S60

”Sistemele de exploatare mobile oferite de Google, Apple şi Microsoft (care reprezintă 99,5% din vânzări în prezent) reprezentau mai puţin de 25% din vânzarea de aparate mobile la acea vreme (…). Noi dorim să ne concentrăm eforturile asupra platformelor mobile celor mai utilizate”, anunţă compania într-o notă pe blog.

”A fost o decizie greu de luat, însă este (o decizie) bună (…). Dacă folosiţi unul dintre aparatele vizate, vă recomandăm să treceţi la noul Andoid, iPhone sau Windows Phone (…)”, se arată în postare.

Următoarea oprire a anumitor smartphone va privi Nokia S40, după 31 decembrie 2018, iar cele Android cu versiunile 2.3.7 şi anterioare după 1 fenruarie 2020.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-12-28T09:21:58+02:00 9:21

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More