Connect with us
Două microbuze răsturnate, din cauza zăpezii! Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Știri

Două microbuze răsturnate, din cauza zăpezii! Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Două microbuze au ajuns în şanţ, vineri, pe DN71 în zona localităţii Brăteşti, incidentele având loc la scurt timp unul după celălalt, în ambele cazuri fiind vorba de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

În niciunul dintre cele două cazuri nu s-au înregistrat victime.

La unul dintre cazuri, au intervenit jandarmi bucureşteni care se întorceau de la Centrul de Pregătire Ochiuri din judeţul Dâmboviţa şi au văzut microbuzul răsturnat, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române. În microbuz erau şapte persoane.

Conform Poliţiei, au fost transportate la o benzinărie din apropiere pentru a nu sta în frig, apoi au fost preluate de un alt microbuz.

În celălalt caz, în microbuz erau 12 pasageri. Maşina se îndrepta spre Bucureşti. Pasagerii nu au fost răniţi şi au fost preluaţi de alt microbuz.

DN71 Bucureşti-Târgovişte nu a fost blocat în urma celor două incidente.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, tot din cauza zăpezii de pe carosabil, pe DN72, la Şuţa Olteni, un autocar a derapat. În autocar era doar şoferul, care nu a fost rănit.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Trafic restricționat în București, în 24 martie, din cauza protestelor. Care sunt rutele ocolitoare

Circulaţia rutieră va fi restricţionată sâmbătă, între orele 9,00 şi 12,00, pe str. Academiei între str. Ion Câmpineanu şi str. Dem I. Dobrescu.

Începând cu ora 8,00, progresiv, dacă situaţia o va impune, și pe şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, în urma unui protest al sindicaliştilor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Protestul se va desfăşura astfel: între orele 9,00 – 10,00, adunarea participanţilor în Piaţa Revoluţiei, între 10,00 – 12,00, adunare publică de protest în Piaţa Revoluţiei, 12,00 – 13,00, marş pe traseul sediului MAI – strada Dem I. Dobrescu – bulevardul Magheru – bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, cu respectarea normelor rutiere în vigoare. Între orele 13,00 şi 16,00, va avea loc o adunare publică de protest în Piaţa Victoriei, iar defluirea participanţilor se va face între 16,00 şi 17,00.

Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu.

Traficul va fi redirecţionat pe strada Paris, doar către bulevardul Aviatorilor, şi pe breteaua bulevardului Iancu de Hunedoara, doar către bulevardul Aviatorilor.

Totodată, vineri, începând cu orele 22,00, se va restricţiona parcarea pe str. Academiei cu sprijinul poliţiilor locale competente teritorial.

„Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri”, se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere transmis, vineri, AGERPRES.

Tot sâmbătă va avea loc o adunare publică organizată de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă. Între orele 12,00 – 13,00, participanţii vor merge în marş pe traseul Parcul Unirii – aleea de ieşire dinspre bulevardul Unirii – strada Bibescu Vodă – bulevardul Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului, intrarea Şincai.

PE UNDE SE VA CIRCULA

Deplasarea se va face pe banda I de circulaţie a sensului de deplasare Parcul Unirii – Parcul Tineretului, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule: să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate.

Să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Situație zboruri pe Aeroportul Otopeni 23 martie 2018

Cursuri suspendate intregral în 10 județe și în București, parțial în școlile din alte 8 județe

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top