Connect with us
Două seisme de 3,1 grade în Buzău

Știri

Două seisme de 3,1 grade în Buzău

Alte două seisme au avut loc astăzi în judeţul Buzău. Seismele s-au produs la ora 12 şi 15 minute şi au avut magnitudinea de 3,1 grade.

În urma acestor seisme nimeni nu a fost rănit. Cutremurul de azi noapte de 5,3 grade pe scara Richter a provocat pagube materiale la Iaşi, iar două persoane s-au rănit grav din cauza panicil.

Un tânăr din Iaşi a sărit pe geam în timpul cutremurului, suferind o fractură, iar o bătrână s-a accidentat în propria locuinţă, în timp ce 12 persoane au făcut atacuri de panică, în urma cutremurului cu magnitudinea 5,3 produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, anunţă news.ro.

Presa internaţională scrie despre cutremurele din România şi Filipine

După 1977, în România au fost 12 cutremure cu magnitudine peste 5; în ultimii doi ani, 24 de seisme peste 4

Tânărul din Iaşi locuieşte la parter şi a sărit pe geam în timpul seismului, el declarând că a recurs la acest gest deoarece s-a speriat, a afirmat prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş.

Potrivit sursei citate, bărbatul a suferit o fractură şi a fost transportat la spital.

De îngrijiri medicale a avut nevoie şi o bătrână din municipiu, care s-a lovit la picior în propriul apartament, în timpul cutremurului, tot din cauza panicii.

”În urma cutremurului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a intervenit în câteva situaţii mai deosebite în municipiul Iaşi. Un tânăr a sărit pe geam de la parter, suferind o fractură, iar o femeie în vârstă s-a accidentat în locuintă din cauza panicii. A fost securizată zona Palatului Braunstein, din Piaţa Unirii, în urma unor căderi de tencuială”, a declarat Marian Grigoraş

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top