Connect with us
Două tablouri pictate de românul Adrian Ghenie, vândute cu peste 5 milioane de dolari

Știri

Două tablouri pictate de românul Adrian Ghenie, vândute cu peste 5 milioane de dolari

Două tablouri pictate de românul Adrian Ghenie au fost vândute la New York. Lucrările pictorului român au fost vândute la licitație pentru suma de 5 milioane de dolari.

Cele două tablorui poartă titlurile de „The Bridge” şi „The Flight into Egypt”. Primul tablou, denumit „The Bridge”, a fost vândut pentru suma de 3,943,500 de dolari. De cealaltă parte, cea de-a doua lucrare a fost vândută pentru 1,387,500 de dolari.

Un alt tablou pictat de românul Adrian Ghenie a fost vândut la începutul anului. Pictura ‘Self-Portrait as Vincent Van Gogh’ s-a vândut pentru 2.59 de milioane de dolari. Valoarea estimată inițial era de 200.000-300.000 de dolari.

Recordul personal al lui Ghenie fusese stabilit tot anul acesta, când lucrarea sa „The Sunflowers in 1937” a fost vândută, tot la Sotheby’s, pentru 4 milioane de euro.

Cine este adrian Ghenie

Adrian Ghenie s-a născut în 1977, la Baia Mare. El a absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj. În acest timp el s-a tot împărţit între Cluj şi Berlin până în 2013. În urmă cu trei ani el a ales în cele din urmă capitala germană.

În 2014, tânărul artist român a reprezentat una dintre surprizele unei licitaţii. Lucrarea acestuia „The Fake Rothko” a fost adjudecată pentru 1.778.422 de euro. Sumă a fost de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti.

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte din Cluj, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu. În anul 2005 a fondat , împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin. Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007. În anul 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.

Adrian Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional. Lucrările sale se află în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul „Georges Pompidou”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top