Connect with us
dragnea tudose

Știri

Dragnea vs Tudose. Ziua decisivă în PSD! Ultimele informații înainte de CEx

Meciul Dragnea vs Tudose se tranșează astăzi. PSD se reunește în ședință a CEx de la ora 16.00, urmând a se stabili dacă Mihai Tudose va rămâne în funcția de premier.

Ședința se anunță a fi tensionată, întrucât sunt două tabere principale: cei loiali șefului PSD și cei care doresc o conducere mai democratică și nu vor să schimbe guvernul, cum s-a petrecut în cazul lui Sorin Grindeanu.

Evenimentul zilei susține că Tudose și-a asigurat sprijinul a circa 36 de parlamentari ai PSD în cazul în care Dragnea va încerca o moțiune de cenzură. Astfel, organizațiile din Brăila, Buzău, Constanța, Giurgiu, Vrancea, Dâmbovița au ajuns de acord ca Executivul actual să continue.

Totodată, guvernul Tudose s-ar bucura și de sprijinul celor 11 parlamentari independenți, care îl au ca lider pe Victor Ponta.

Nu este exclus ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să plece din funcție, în cazul în care tabăra Tudose va ieși câștigătoare.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat duminică seara că în acest moment în Guvernul Tudose există un conflict între ministrul de Interne, Carmen Dan, şi premier, menţionând că “este clar că unul dintre ei trebuie să plece”.

În PSD se vorbeşte din nou despre plecarea premierului sau despre înlocuirea lui Liviu Dragnea cu o conducere colectivă.

“Premierul are decizia vizavi de miniştri, dar trebuie să comunice deciziile vizavi de miniştri.

E clar că unul dintre ei trebuie să plece. Mâine vom discuta în cadrul Comitetului Executiv această situaţie.

Trebuie să ieşim din situaţia aceasta.

În acest moment în Guvernul generat de noi avem un conflict deschis şi trebuie să găsim o soluţie să mergem mai departe.

Trebuie să găsim o soluţie vizavi de reforma din poliţie, până la urmă în acest moment guvernul generat de PSD răspunde de bunul mers al lucrurilor din ţara aceasta.

Şi noi suntem oameni responsabili şi trebuie să analizăm lucrurile şi să luăm măsurile care se impun”, a spus Bădălău într-o emisiune la Antena 3.

El a afirmat că nu vede motivul pentru care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea să ceară retragerea sprijinului politic lui Tudose.

O poziție interesantă a avut Gabriela Firea, primarul Capitalei, care i-a criticat pe cei doi social-democrați aflați în conflict. Iată postarea acesteia!

In familia politica ar trebui ca sarcinile sa fie impartite asumat ca in familia de acasa. Cu sinceritate si ganduri bune. Dar, din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD.

De impartirea in tabere, grupari, zone de interes. Gresit! Am câștigat împreună alegerile și am obținut rezultate bune la guvernare.

Acum pare că aruncam in aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetățenii, cei care ne-au acordat încrederea și ne-au votat.

Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice! Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Greșelile lui Dragnea, semnalate pentru prima dată de Firea

”A fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose, continuă primarul general în postarea sa. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice”. 

Să accepte că depinde unul de celălalt

”De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el.

Eu cred că a fost o „Dacie”, de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiția creșterii economice. Și nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii așteaptă foarte mult de la noi.

Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români. Să accepte că depind unul de celălalt. Așa e în democrație: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcționa fără o majoritate parlamentară.

Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare. Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligație în primul față de cetățeni și apoi față de partid.

Structura politică a guvernului o stabilește Coaliția majoritatii parlamentare iar modul de funcționare îl stabilește premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să își înțeleagă competențele în această echipă.

Prea multe orgolii

Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică și deloc susținere pentru proiectele bucureștenilor.

Prea multe orgolii si temeri politice ca motivatii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Asa nu se mai poate continua!

Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puțină politică și mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puține certuri între noi și mai multă colaborare în beneficiul românilor.

Insist, fiecare își are locul si rolul în echipă și poate contribui la succesul României și, implicit, al partidului nostru.

Am intrat în anul Centenar și fac apel la sentimentele naționale care știu că îi animă deopotrivă pe președintele PSD și pe premier. Să ne uităm în istorie, să învățăm de la înaintașii noștri.

Să fim mai puțin oameni politici și mai mult oameni de stat, așa cum a fost cei care au înfăptuit Marea Unire”.

Citește și: Un nou nume de premier pentru România! Soarta lui Mihai Tudose, decisă! Ce a spus Liviu Dragnea!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top