Dragoș Nedelcu calificarea României U21 în semifinalele EURO: Dedic performanța românilor

Ultimul update: marți 25 iunie 2019 00:43 Data publicării: marți 25 iunie 2019 00:43

Franția – România Euro U21 2019. Meci terminal cu sor 0-0, țara noastră s-a calificat în semifinale. Cu un tricolor pe umăr şi sleit de puteri, Dragoş Nedelcu a venit la interviuri foarte mândru şi mulţumit de calificarea României U21 în semifinale. Mijlocaşul FCSB-ului dedică performanţa familiei, dar şi tututor românilor care i-au susţinut.

Nedelcu are, însă, un mesaj special pentru suporterii care au fost pe stadion la Cesena. Speră că egalul cu Franţa i-a făcut fericiţi şi să s-au simţit aproape de ţară, chiar dacă sunt plecaţi de acasă. ”Era greu să ne gândim că putem să gâştigăm grupa. Am pregătit foarte bine meciurile şi uite că am reuşit. Pentru mine înseamnă foarte mult ce am reuşit aici. Am scris o filă de istorie pentru România. Mă bucur că sunt şi eu aici. Dedic performanţa părinţilor şi românilor care ne-au susţinut când nu mai puteam.

Simt o mândrie, pentru mine contrează să îi fac şi pe români fericiţi. E greu departe de casă, noi ştim asta, ne bucurcăm că le-am făcut o bucurie. Se simt şi ei bine o zi aici, în străinătate. Trebuie să sărbătorim acum, e o sărbătoare, dar de mâine trebuie să analizăm adversarul. Putem ajunge în finală”, a declarat Nedelcu pentru Tvr 1.

Naţionala de tineret a României s-a calificat în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor cu Franţa. În urma acestui egal, România termină pe primul loc Grupa C, cu 7 puncte, urmată de Franţa, cu acelaşi punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naţionala noastră se califică direct în semifinale, în timp ce Franţa merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe.

Rezultatele României din faza grupelor:

România – Croaţia 4-1
România – Anglia 4-2
România – Franţa 0-0

Semifinalele Campionatului European sunt următoarele: România – Germania şi Spania – Franţa.

Sursa: Huff.ro
Comentarii