Connect with us
Drama nestiuta a lui Sebastian Papaiani. Cum au murit fratii actorului

Știri

Drama neștiută a lui Sebastian Papaiani. Cum au murit frații actorului

Sebastian Papaiani a murit în această dimineață, în locuința sa. Actorul s-a stins la vârsta de 80 de ani. Viața de artist nu te ferește de obstacole, așa cum și Sebastian Papaiani a povestit un episod dureros din viața sa.

Sebastian Papaiani a murit

Cunoscut pentru rolurile lui Pacala sau plutonierul Capsuna, Sebastian Papaiani a trecut prin clipe cumplite in trecut. Actorul a povestit, cu ceva ani in urma, pentru Antena Stars cum si-a pierdut fratii gemeni pe cand avea doar patru ani.

Tragicul eveniment s-a petrecut in timpul cutremurului din anul 1940. „A cazut tavanul pe ei. Mama a bagat copaița cu Radu si cu Luminița sub pat, iar noi am iesit. Noi nu am stiut ca a cazut tavanul peste ei… au murit asfixiați acolo. Casa noastra era facuta dintr-un material care nu te omoara, din chirpici. Cadea peretele, ramanea restul. Dar aici a cazut tocmai pe pat, care s-a rupt si el, la randul lui”, isi amintea cu tristete Sebastian Papaiani.

Citeste si: Sebastian Papaiani, INTERNAT DE URGENTA

Sebastian Papaiani este un actor roman care s-a nascut pe 25 august 1936 la Pitesti. Tatal sau era de etnie greaca, iar copilaria si-a petrecut-o intr-un cartier modest.

Indragitul actor a marturisit ca, in tinerete, tatal sau a fost „peste” intr-un bordel. „Relea era angajat ca animator. Peste într-un fel, dar era cand avea 18-19 ani. Nu pot sa-ti povestesc de tata, ca as scrie doua romane. E imposibil. Tata nu a fost dintr-o familie in care a fost un tren, o basca si-un fular, ca miile de pe trotuar. Era o familie mare in Pitesti. Familia Papaiani era formata din vreo optzeci de <<papaieni>>. In Pitesti, numai familia tatalui meu avea cinci frati si trei surori. Familie de greci. Tata era oaia gri, a fost mai rau. Mi-a placut ca eu am fost fiul lui. Eu il iubesc si acum. El pe mine, dupa ce am iesit actor ii placea sa se laude”.

La 17 ani se angajeaza contabil la un oficiu farmaceutic si incepe sa joace teatru de amatori, indrumat de o fosta Miss Romania, Crina Cojocaru, care il determina sa treaca peste multe obstacole si sa devina actor.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, promotia 1960 si in 1963 debuteaza in comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un suras in plina vara “, unde alaturi de tanara si frumoasa actrita Florina Luican, se face remarcat atat de critici cat si de public. Filmeaza an de an, atat in drame cat si in comedii si ramane pentru totdeauna de neegalat in memoria cinefililor in rolurile :Plutonier Capsuna / “ B.D….”, Alecu / “ Asta seara dansam in familie “, Pacala, Pompei / “ Toamna bobocilor “ si mai ales Ieremia / “ Toate panzele sus “.

A fost casatorit cu actrita sibiana Eugenia Giurgiu Papaiani cu care are un fiu Sebastian (Basti ) dar, cand acesta avea 5 ani actorul a lasat familia si scena Teatrului “ Radu Stanca” din Sibiu pentru a juca alaturi de mari actori ai teatrelor bucurestene. Cand fiul sau implinea 10 ani a castigat custodia acestuia dar anii petrecuti departe unul de celalalt si-au spus cuvantul, cei doi nu s-au inteles, baiatul a fugit in 1973/1974 la mama sa la Oradea, s-au revazut in 1987 cand fiul era in armata si apoi in 2000 cand Basti i-a comunicat tatalui ca mama sa a murit.

Actorul Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alături de alti actori, „pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac și jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti.”

 

1 Comment

1 Comment

  1. maria

    2016-05-26T23:13:40+03:00 at 23:13

    Din cele de mai sus,reiese că soția lui Papaiani era actriță.Pe la sfârșitul anilor 70,am făcut recensământul copiilor,inclusiv în blocul în care locuia actorul.Mi-a deschis el însuși,mi-a răspuns la întrebări și am reținut că soția lui era șef de cabinet,în nu mai știu care minister.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top