Alexandru Olteanu s-a decis sa intre in greva foamei, dupa ce mama sa a cheltuit toti banii primiti de la Guvern dupa tragedie pe electrocasnice scumpe si pe o masina pe care a facut-o cadou concubinului sau. Tanarul si-a anuntat demersul extrem pe Facebook si acuza statul roman ca i-a permis mamei sale sa fie insotitorul sau la spitalul din Anglia unde a fost internat, desi aceasta il daduse afara din casa atunci cand a implinit 18 ani.
Iata mesajul cutremurator al lui Alexandru Olteanu, una dintre victimele incendiului din Colectiv:
„Incepand de astazi intru in GREVA FOAMEI pentru ca statul a permis unei persoane iresponsabile si fara scrupule sa fie insotitorul meu aici in Anglia. Este vorba de mama mea.
Mama a ajuns la Spitalul de Arsi pe 4 Noiembrie desi a fost instiintata inca de dimineata de dupa accident ca eu ma aflu in coma si stare critica la spital. In momentul in care m-am trezit din coma am fost confuz total. Nu stiam unde sunt, nu stiam ce mi s-a intamplat, nu stiam cine este langa mine. Cu stupoare mi-am dat seama ca era mama, persoana care m-a parasit cand aveam 16 ani si care m-a dat afara din casa la 18. In fine, crezusem ca s-a schimbat si ca totul va fi bine.
La sfarsitul lunii ianuarie m-a sunat colegul de apartament sa ma intrebe daca ma voi intoarce acasa si am decis sa ii transfer bani pentru chirie. In acel moment, la spital fiind, mama a scos din poseta doua formulare de la MoneyGram (transfer bani) dintre care unul era necompletat si unul completat cu numele concubinului ei care se afla in tara intr-un sat de pe langa Alexandria, jud. Teleorman.
Citeste si: Raport Colectiv: Cum s-a propagat incendiul
In momentul acesta eu mi-am dat seama ca e ceva in neregula dar am tacut si am incercat sa aflu mai multe.
Deja de la mijlocul lunii februarie eu nu mai voiam sa vorbesc deloc cu ea, iar spre sfarsitul lunii incepuse sa vina la spital si sa ma certe si sa ma acuze de diverse chestii, moment in care am rugat managerul sectiei de arsi al spitalului sa vina si sa ii spuna sa plece. Din acel moment el m-a intrebat daca doresc ca mama sa nu mai fie lasata sa intre si mi-au respectat decizia iar ea nu a mai fost lasata sa intre in camera de spital.
Pe 14 Februarie eu trimisesem deja e-mail la ambasada spunand problemele care le intampin si ca as dori sa chem un alt insotitor. Cei de la ambasada mi-au spus ca insotitor poate fi doar un membru de familie sau o ruda indiferent de gradul de rudenie. Lucru care nu este adevarat pentru ca in H.G.36/2016 se specifica ca daca nu exista un membru de familie, poate fi desemnata orice persoana cu simt de responsabilitate.
Tin sa mentionez ca eu nu am avut insotitor sau pe altcineva langa mine pentru mai mult de 30 de zile, perioada in care inca ma aflam in spital si nici macar nu puteam iesi afara la plimbare.
In fine, dupa asta am avut o sedinta la care au participat: managerul sectiei de arsi, un asistent social din Anglia, un delegat de la ambasada, un translator, mama si eu. In acest moment mama a promis de fata cu toata lumea ca imi va transfera £13.000 in momentul in care eu imi voi deschide un cont bancar, suma care sa acopere necesitatile mele pe perioada recuperarii. Personalul de la spital m-a ajutat mergand cu mine la banca sa pot deschide contul bancar.
Citeste si: Documentarul Colectiv. VIDEO ONLINE
Pe data de 05.04 contul mi-a fost deschis iar pe 06.04 am sunat-o pe mama dar nu mi-a raspuns. Abia a doua zi am reusit sa iau legatura cu ea si a venit la spital ca sa putem merge la banca. Cand am ajuns la banca, aflu cu stupoare ca a decis sa imi transfere doar £5000 spunand ca restul mi va transfera la sfarsitul lunii, lucru pe care nu l-am acceptat, asa ca am sunat la ambasada sa le spun ca mama nu vrea sa isi respecte promisiunea. Doamna Consul de la ambasada din Londra m-a asigurat ca banii vor fi transferati de mama la sfarsitul lunii si intr-un final am acceptat. Apoi am tot incercat sa o sun pe mama inca de pe 1 Mai si nu mi-a raspuns nici pana acum.
Recent am aflat ca a plecat din Anglia in luna Martie si s-a intors la finalul lunii iar apoi a plecat definitiv pe 19 Aprilie.
A folosit banii cumulati in lunile petrecute aici ca sa cumpere electricasnice si un automobil concubinului ei (persoana din cauza careia am fost dat afara din casa la 18 ani)
Defapt pentru ea, tragedia asta a fost un bilet la loto castigator, s-a folosit de banii de la guvern pentru alte scopuri decat cele pentru care erau destinati si eu as vrea sa raspunda in fata legii pentru asta. Conform H.G.36/2016 banii ajungeau la insotitor pentru a sprijini victima si nu concubinul.Tin sa mentionez ca mama a parasit Anglia cu banii cash.
De asemenea cei £5000 reprezentau bani din donatii pe care mama i-a primit in timp ce eram eu in coma si dupa. Ei provenind defapt de la fundatia Mereu Aproape 15.000 lei (pe aceasta cale tin sa ii multumesc doamnei Adriana Pava), £450 donatii de la comunitatea de romani din Newcastle si $1000 bani primiti de la o verisoara din diaspora.
Vreau ca ANPIS impreuna cu MAE sa ia masuri in acest caz pentru ca ceea ce a facut mama mea a fost un ABUZ”, a scris Alexandru Olteanu pe pagina sa de Facebook.
In urma incendiului din Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, au murit 64 de persoane.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-05-18T17:17:56+03:00 17:17
Acest site foloseste cookies.
Read More