Connect with us
Drumul Județean 244E, blocat de aluviuni. Ce anunță autoritățile despre intervenția în zonă

Știri

Drumul Județean 244E, blocat de aluviuni. Ce anunță autoritățile despre intervenția în zonă

Doi kilometri ai drumului judeţean 244E Gugeşti – Boţeşti este blocat de aluviuni. Cetăţenii din zonă sunt nevoiţi să folosească unele rute ocolitoare, până când se va putea interveni pentru deblocare.

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, momentan nu se poate interveni pe porţiunea respectivă, dar în câteva zile vor începe lucrări de reabilitare, în vederea deblocării drumului.

„Este vorba despre o porţiune cu probleme, din cauza inundaţiilor şi a aluviunilor aduse pe drum. Am discutat cu primarul comunei Boţeşti, care a transmis că este necesar să intervenim de urgenţă.

Având în vedere că nu există comunităţi izolate şi că atât cetăţenii din Boţeşti, cât şi cei din Gugeşti, au posibilitatea de a folosi rute ocolitoare, mai aşteptăm câteva zile pentru a demara lucrări în zonă, atunci când condiţiile meteorologice ne vor permite.

În caz contrar, riscăm să ducem piatră în zonă şi aceasta să fie luată de aluviuni”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma inundaţiilor au fost afectate 38 de localităţi din 14 judeţe. Potrivit unei centralizări realizate la nivel naţional, au fost afectate judeţele Braşov, Bacău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Precizări de MAI privind inundațiile. Care sunt cele mai afectate zone

Situaţia privind inundaţiile din ţară s-a ameliorat, iar în ultimele 12 ore nu au mai fost înregistrate situaţii de pericol din cauza fenomenelor hidrologice, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI), precizând că forţele de ordine vor fi, totuşi, pregătite să acţioneze.

În continuare sunt inundate 36 de localităţi din 13 judeţe.

Potrivit MAI, deşi situaţia nu mai este atât de critică, 36 de localităţi din 13 judeţe sunt în continuare afectate de fenomenele hidrologice, 234 de curţi, 15 anexe gospodăreşti, 622 de fântâni, 8 poduri/podeţe şi 21 de beciuri/subsoluri fiind, în continuare, inundate.

Situaţia este monitorizată de la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi care este în permanentă legătură cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Avertizarea cod galben de inundaţii este valabilă şi vineri, până la ora 20.00 şi vizează treisprezece judeţe – Mureş, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dolj, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu şi Botoşani.

Sunt afectate bazinele hidrografice Mureş, Târnava Mare şi Târnava Mică, Olt, Râul Negru, Călmăţui, Teleorman, Neajlov, Sabar şi Prut. De asemenea, o avertizare cod portocaliu va fi în vigoare până la ora 12.00, pentru judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Giurgiu.

Drumuri inundate în Covasna, cote ridicate ale Dunării în Tulcea

Pe râurile aflate sub incidenţa acestor avertizări se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor produse anterior, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Apele Dunării au depăşit, vineri dimineaţa, cu şase centimetri cota de atenţie pe raza oraşului Isaccea, potrivit Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ).

„Până în momentul de faţă, nu am constatat infiltraţii în digul oraşului şi sperăm să nu avem probleme în primăvara aceasta”, a declarat pentru AGERPRES primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.

Trei drumuri judeţene şi trei comunale din Covasna sunt vineri închise circulaţiei pe anumite tronsoane din cauza inundaţiilor din ultima perioadă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, circulaţia rutieră este afectată pe DJ 131B Baraolt – Augustin (judeţul Braşov), unde traficul este restricţionat pe un tronson de circa un kilometru, pe DJ 131 Baraolt – Căpeni şi DJ 103B Ozun – Teliu (judeţul Braşov), unde circulaţia este restricţionată pe un tronson de circa 6 kilometri.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top