Categorii Știri

DSU anunță cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor pentru situații de urgență, între 18 și 21 aprilie

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor pentru situații de Urgență.

Acesta va avea loc în perioada 18-21 aprilie. În București și marile orașe ale României se vor auzi sirene între orele 10-15. Vor fi sunete diferite pentru fiecare tip de alarmă, transmite DSU, care le recomandă cetățenilor să își păstreze calmul în aceste situații.

„Pe 18 aprilie, când vom auzi primele sirene, ne vom întreba ce înseamnă ele. De aceea, am pregătit acest infografic care explică tipurile de alarmă.  Vă reamintim că între 18-21 aprilie va avea loc un exericițiu #PROCIV2017 în care vor fi testate sirenele din toată țara. #SHARE ca sa nu fim luați prin surpindere.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Departamentului!

Marți, alarmele vor suna în județele Brăila, Călărași, Galați, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

Miercuri, 19 aprilie, exercițiul de alarmare se va desfășura în București și în județele Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași.

Alarmele vor suna joi, 20 aprilie, în alte zece județe Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu, iar în ultima zi a exercițiului, 21 aprilie, sirenele se vor auzi în Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș, Vâlcea.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-04-18T14:06:55+03:00 14:06

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More