Știri

După 15 mai vor putea fi redeschise magazinele din mall-uri care au intrări separate, conform Ludovic Orban

După 15 mai am putea să ne facem cumpărături în mall din nou. Este posibil să fie redeschise magazinele din mall-uri care au intrări din exteriorul centrului comercial. Ludovic Orban ne dă vești îmbucurătoare.

După 15 mai vor putea fi redeschise magazinele din mall-uri care au intrări separate, conform Ludovic Orban

Data de 15 mai este așteptată de toată România care vrea să iasă din casă fără restricții. Astfel, premierul a declarat:

„Au fost prezentate anumite situații specifice în care în anumite spații de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare și că e normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului, ele vor fi deschise.

Cum vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Acestea au fost accesibile și în perioada stării de urgență.”

După 15 mai măsurile de restricție se vor relaxa, iar oamenii vor putea ieși pe stradă fără declarații, dar purtând măștile de protecție. În transportul public și în spațiile închise măștile vor trebui purtate de către toți cetățenii.

Data de 15 mai este așteptată mai ales de hotelieri și de patronii de restaurante care își doresc să redeschidă pentru a primi turiștii. Hotelurile vor fi deschise din 15 mai, dar restaurantele nu pentru că prezintă un risc epidemiologic extins.

Pe data de 1 iunie se preconizează deschiderea lor respectând măsuri de protecție cum ar fi distanțarea socială între mese, purtarea măștilor de către personal și clienți, iar clienții vor fi verificați la intrarea în restaurant: li se va lua temperatura. De menționat este că vorbim despre restaurante cu terase, nu despre cele închise.

Se vor redeschide frizeriile, saloanele de cosmetică, hotelurile, muzeele, cabinetele stomatologice.

Totalitatea măsurilor de relaxare vor fi oferite publicului cât mai aproape de acea dată. Autoritățile ne oferă informații despre data de 15 mai aproape în fiecare zi.

Ce părere aveți despre asta?

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More