Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

18.10.2017
Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață.

Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, au fost puși sub acuzare în legătură cu modul în care, în 2009, s-a hotărât prelungirea cu 25 de ani a contractului de închiriere a bazei „Cutezătorii”. În acea perioadă, ministerul era condus de Ecaterina Andronescu.

Dinu Pescariu şi Mihnea Costoiu sunt cercetaţi sub control judiciar pentru schimbarea destinaţiei bazei sportive „Cutezătorii”.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 93 de milioane de euro

Baza sportivă „Cutezătorii” a fost pasată de cinci ori de la Ministerul Educaţiei la RAPPS şi invers, în funcţie de cine venea la guvernare. Dinu Pescariu a obţinut primul contract de închiriere în 2004, când ministrul Educaţiei era Ecaterina Andronescu.

Citeşte şi TRAGEDIE în Spania! O familie de români şi-a pierdut viaţa

Cinci ani mai târziu, contractul a fost prelungit pentru o perioadă de 25 de ani, cu aceeaşi chirie – 9000 de euro pe lună. Înţelegerea ar fi fost parafată de Mihnea Costoiu, care era secretar de stat în Ministerul Educaţiei, fără aviz de la juriştii ministerului. Procurorii l-au chemat şi pe el să dea explicaţii.

Contractul mai prevedea că Dinu Pescariu e obligat să le asigure elevilor abonamente pentru baza sportivă, în valoare de 400 de mii de euro pe an.

„În realitate, imediat după preluarea Bazei Cutezătorii, Fundația ‘Dinu Pescariu îngrădise accesul elevilor și copiilor la baza materială, împiedicându-i astfel să desfășoare activități științifice, culturale, sportive și artistice. De asemenea, Fundația Dinu Pescariu a schimbat scopul utilizării Bazei Cutezătorii, folosind-o în scopuri comerciale, acțiuni de divertisment ori tratamente de întreținere și relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA)”, susțin procurorii DNA.

Citeşte şi DOLIU în România! O cunoscută actriţă a murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *