Ecaterina Andronescu va fi noul ministru al Educației, anunță Digi 24, citând surse politice. Postul este vacant încă de la finalul lui septembrie, interimatul fiind asigurat de Rovana Plumb.
Informația a fost confirmată la scurt timp de Gabriela Firea, care spune că E.Andronescu este propunerea organizației PSD București, al cărei președinte interimar este.
Firea a mai precizat că luni va fi un CEx al PSD în care se va decide dacă ea va fi exclusă din partid.
Deși a cerut printr-o scrisoare publică demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și înlocuirea Guvernului Dăncilă, Ecaterina Andronescu pare să se fi împăcat cu liderii social-democrați.
Andronescu, care a mai deținut și în trecut funcția de ministru al Educației, a avut azi o întâlnire cu Liviu Dragnea și cu Viorica Dăncilă și ar fi acceptat să preia această funcție, mai anunță sursa citată.
Reamintim că la finalul verii, aceasta spunea că „nu este de vânzare” și nu va accepta o funcție guvernamentală.
”Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”, a declarat Andronescu pentru G4Media.ro, când s-a vehiculat prima oară ideea că ar urma să devină ministru al Educației.
În ultimii 30 de ani, au fost 23 de miniștri la Educație.
Citește și: Cine este George Ciamba, noul ministru al Afacerilor Europene (surse)
Valentin Popa a demisionat la finalul lunii septembrie din Guvern, după ce Kelemen Hunor, a declarat că protocolul de colaborare cu PSD nu mai este în vigoare și că nu va exista nicio discuție până când nu se va rezolva problema studierii limbii române în şcolile cu predare în limba maternă.
Concret, scandalul a pornit de la o ordonanță care prevede ca în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de Limba şi literatura Română prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.
Potrivit documentului, predarea limbii române în şcolile minorităţilor erau susţinute de către învăţătorii care nu aveau studii universitare de limba română.
Acest articol a fost actualizat la: 13 noiembrie 2018 12:52