Ecaterina Andronescu susţine că Ponta a plagiat

25.09.2016
Ecaterina Andronescu susţine că Ponta a plagiat

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că Victor Ponta nu a respectat regulile de citare în teza sa de doctorat, conform news.ro.

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, duminică, la Digi 24, că Victor Ponta nu a respectat regulile privind bibliografia în teza sa de doctorat, pentru că nu a citat fiecare referinţă folosită în pagină, ci a prezentat doar la final o listă cu sursele pe care le-a folosit, însă nu a făcut aprecieri pe tema plagiatului.

„Teza de doctorat este scrisă – a fost o chestiune pe care am vrut s-o clarific eu pentru mine – pe un subiect de interes la vremea respectivă, Curtea Penală Internaţională. Teza este scrisă din documentele cu care domnul Ponta, în calitatea domniei sale de delegat al României.

O postare despre cutremur a unui oficial a încins spiritele. Poziţia guvernului

Victor Ponta este varianta de premier propusă de PRU

(…) La bibliografie, primul lucru pe care noi îl învăţăm pe studenţii noştri este să redacteze în text referinţele bibliografice. Ai scos o idee, pui la sfârşitul frazei care este referinţa”, a spus senatorul PSD.

Ea a explicat că Victor Ponta nu a respectat această regulă.

„În teza domnului Ponta nu există această menţiune în text. Există o listă cu referinţele bibliografice plasată doar la sfârşitul tezei. I-am spus şi atunci că după părerea mea trebuia să redacteze bibliografia aşa cum sunt regulile de scriere a acestei bibliografii”, a explicat ea.

Ecaterina Andronescu nu a dorit să discute însă despre acuzaţiile de plagiat, spunând că, în acest moment, verdictul nu este final. „Verdictul nu este final, pentru că, din câte am înţeles – nu am vorbit cu domnia sa -, dar am înţeles că a acţionat în judecată. (…) Va invoca legea din momentul în care a redactat teza”, a precizat Andronescu.