Știri

Ecaterina Andronescu vrea ca și elevii din clasele I și a II a să poată fi lăsați repetenți

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că este o greșeală faptul că elevii nu pot fi lăsați repetenți până în clasa a III a și dorește să schimbe acest lucru.

„Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi.

Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem.

Ajungem la clasa a opta şi atunci constatăm că nu ştiu să scrie bine, că nu ştiu să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa a opta.  

Cred că obiectivele de care vorbeam trebuie stabilite prin lege şi în fişa postului fiecărui profesor”, a afirmat ministrul la Digi 24, întrebat în legătură cu interdicţia de a lăsa reprenţi copiii de clasa l.

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greşeală, Andronescu a răspuns: „Categoric”.

La argumentul expertului în educaţie Oana Moraru conform căruia nu ai voie să laşi repetenţi pentru că s-a demonbstrat că din punct de vedere psihologic nu are niciun efect asupra copilului, Andronescu a replicat: „Te străduieşti mai mult să-l înveţi ce trebuie să-l înveţi”.

Ce spune Ecaterina Andronescu despre greșelile din manuale

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat duminică seara că manualul de limba şi literatura română de clasa a IV-a, în care se spune că „în munţii Bucegi există o zonă în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc” ar „trebui teoretic, înlocuit”, dar practic trebuie căutate resurse pentru a îl înlocui.

„Manualul acela trebuie să iasă din circuit. Acolo sunt două categorii de vinovaţi – evaluatorii şi autorii.

Toate manualele cu greşeli, teoretic, nu au ce căuta pe masa elevilor – teoretic, practic, trebuie să vedem cu ce bani le înlocuim.

Nu pot să vă spun acum, dar, teoretic, ar trebui să îl înlocuim şi atunci trebuie să căutăm resurse ca să îl înlocuim”, a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, duminică, la Digi 24.

Ea a reamintit că a fost schimbată metodologia pentru evaluarea şi întocmirea manualelor, unde accentul se pune pe calitate.

„Anul acesta, am schimbat metodologia pentru evaluarea şi întocmirea manualelor, am crescut foarte mult accentul pe calitate.

Manualul se punctează pe calitate, cu 100 de puncte, dacă nu ia cel puţin 95 de puncte nu trece şi, în acelaşi timp, evaluatorii vor fi aleşi în aşa fel încât să nu mai ajungem la situaţii de felul celei semnalate”, a explicat Andronescu.

Potrivit manualului de limba şi literatura română de clasa a IV-a „în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc.

Specialiştii spun că aici se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

Citește și: Ecaterina Andronescu vrea să introducă Bacalaureatul profesional. Cine ar putea susține examenul

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More