Connect with us
Echinoctiu de primavara 2019. Traditii si obiceiuri de echinoctiu de primavara

Știri

Echinoctiu de primavara 2019. Traditii si obiceiuri de echinoctiu de primavara

Echinoctiu de primavara 2019. Miercuri, 20 martie, la ora 12 si 29 de minute are loc un fenomen anual: echinoctiul de primavara. Ziua devine mai lunga, iar oamenii se pregatesc sa dea ceasul inapoi cu o ora in weekendul 25-26 martie. Se respecta o serie de traditii si de obiceiuri cu aceasta ocazie.

Practic, incepe cu adevarata primavara, din punct de vedere astronomic.

Ce este echinoctiul?

Echinoctiul, denumit si echinox, este momentul in care ziua si noaptea sunt egale peste tot pe planeta. Acest fenomen vizeaza tot pamantul, indiferent de emisfere. Fenomenul se produce din cauza Soarelui, care in miscarea sa, se afla exact pe ecuatorul ceresc, spun oamenii de stiinta de la NASA.

Echinoctiul are loc de doua ori pe an. Primul echinoctiu se produce cand Soarele traverseaza ecuatorul ceresc de la emisfera sudica la nordica, in jurul datei de 21 martie (20 anul acesta).

Echinoctiul (numit si echinox) este momentul cand ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe Pamant, datorita faptului ca Soarele, in miscarea sa aparenta pe cer, se afla exact pe ecuatorul ceresc. Punctele de intersectie ale eclipticii (traiectoria miscarii aparente a Soarelui pe sfera cereasca) cu ecuatorul ceresc se numesc puncte echinoctiale. Punctele echinoctiale isi schimba pozitia pe ecliptica din cauza fenomenului de precesie. Al doilea echinoctiu se produce toamna, in jurul datei de 23 septembrie, cand incepe toamna astronomica.

Ce traditii si obiceiuri se respecta cu ocazia echinoctiului de primavara

Traditional, acest moment este unul de armonie si de echilibru, de reluare a legaturii omului cu natura, cu tot ce este viu si frumos creat pe pamant.
Ezoteristii sustin ca in ziua de 20 martie oamenii vor simti energii diferite, noi, ciudate la prima vedere, dar patrunzatoare si implinitoare totodata. Este o zi perfecta in care oricine isi poate pune o dorinta legata de suflet.

1. Traditia spune ca Pastele trebuie sarbatorit intotdeauna in prima duminica dupa Luna Plina care are loc dupa echinoctiu. in ziua echinoctiului oamenii trebuie sa reia legatura cu natura, sa gradinareasca, sa calatoreasca in natura.

2. Tot in aceasta zi este indicat ca oamenii sa isi puna pe hartie planurile si sa ingroape hartia sub un trandafir. Daca acel trandafir va inflori repede, inseamna ca dorintele se vor implini.

CITESTE SI: Soare in Berbec pe 20 martie. Cum sunt afectate zodiile

3. Cu acest prilej, se sarbatoreste pornirea plugului. taranii incep muncile campului si pun animalele din grajduri la treaba. Se spune ca este ziua perfecta in care caii si vitele trebuie scoase afara pentru a fi ferite de boli.

4. Tot in aceasta zi este bine ca oamenii sa nu leneveasca foarte mult pentru ca vor avea de tras din greu tot anul daca vor dori sa obtina ceva maret.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top