Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pe tenismenii Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău, Florin Mergea şi Dragoş Dima pentru meciul cu Marocul.
Evenimentul este programat pentru 7 şi 8 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, potrivit site-ului Federaţiei Române de profil.
Întâlnirea cu echipa Marocului, din turul 2 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, se va disputa astfel:
Vor fi două meciuri de simplu sâmbătă 7 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, respectiv trei meciuri. Duminică 8 aprilie, vor fi meciuri unul de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.
În primul tur al Cupei Davis, România a învins Luxemburgul cu 4-1, la Piatra Neamţ, iar Marocul a dispus cu 3-1 de Georgia, la Marrakech.
Antrenamentele draconice, dietele stricte şi şedinţele lungi cu psihologi sportivi fac parte din viaţa de zi cu zi a tenismenelor profesioniste.
Într-un interviu acordat Daily Mail Australia, antrenorul de tenis Marc Sophoulis a dezvăluit câteva din secretele pe care le au sportivele pentru a rezista ritmului nebun, dar şi pentru a face performanţă.
Cum era de aşteptat, antrenorul a menţionat echilibrul ca fiind principalul motor al succesului. Însă sunt câteva secrete care fac diferenţa între amatori şi profesionişti.
Să mănânci ca un atlet presupune să faci alegeri înţelepte. Să ai în farfurie alimente dense din punct de vedere nutriţional şi să ai mereu la îndemână gustări care să îţi asigure energie. Fructele şi legumele sunt cele mai indicate. Iar consumul de carbohidraţi trebuie monitorizat atent pentru a asigura echilibrul zilnic.
”Pentru că muncesc atât de mult este necesar să ia în seamă toate cele 5 grupe de alimente”, a spus Sophoulis. Hidratarea este şi ea foarte importantă, dar şi suplimentele alimentare care să acopere lipsurile, acolo unde este cazul.
Antrenamentul tenismenelor nu include doar exerciţii ce include racheta. Ele au în program şi fitness, alergări pe distanţe lungi, yoga, pilates sau ridicare de greutăţi.
Nu trebuie să sari niciodată peste orele de somn. De asemenea, este indicat să faci şi puţină meditaţie pentru că sănătatea psihică este şi ea importantă. Fără odihnă performanţa nu poate fi posibilă, a spus Souphoulis.
O jucătoare de performanţă trebuie să fie foarte organizată pentru a-şi putea ţine sub control atât viaţa profesională, cât şi pe cea personală.
CITEȘTE ȘI: Simona Halep și Irina Begu, eliminate la dublu la Miami
Australian Open: Mergea și Tecău, în optimi. Cei doi s-ar putea duela în sferturi
Acest site foloseste cookies.
Read More