Categorii Știri

Echipamente necesare în masajul terapeutic

După ce te-ai documentat îndelung, ai decis că cel mai bine este să lucrezi pe cont propriu și să ai propria afacere de servicii de masaj, mai degrabă decât să fii angajatul unei companii. Acest lucru, însă, nu îți oferă doar mai multă flexibilitate, ci presupune, de asemenea, să-ți achiziționezi toate echipamentele necesare pentru a oferi servicii de masaj în propriul spațiu sau la domiciliul clientului. Dacă consideri că a sosit momentul să-ți începi activitatea, iată câteva sfaturi despre cum să alegi dotările necesare pentru afacerea ta.

Mese și scaune de masaj – cum le alegi și de ce?

Nu există nicio îndoială că cel mai important articol de care ai nevoie pentru a presta servicii de masaj terapeutic este o masă de masaj sau un scaun specializat. Sau ambele. În ceea ce privește mesele de masaj, alegerea uneia depinde de modul în care alegi să-ți desfășori activitatea: într-o locație fixă sau deplasându-te acolo unde îți sunt solicitate serviciile. 

Mese de masaj

În general, mesele de masaj se împart în două categorii de bază: mese de masaj statice și mese de masaj mobile sau portabile. Ambele tipuri funcționează excelent când vine vorba despre a le utiliza ca suport în terapia prin masajul întregului corp sau pentru masaje de relaxare.

Sursa de imagine: Lolostock / Shutterstock.com

Dacă alegi să ai un spațiu propriu în care să-ți desfășori activitatea de terapie prin masaj și în care să-ți inviți clienții pentru a beneficia de serviciile tale, te poți orienta către mese de masaj fixe sau paturi masaj. Este foarte important, însă, să ții cont de lățimea și înălțimea mesei de masaj atunci când o alegi pe cea potrivită pentru cabinetul tău. Masa trebuie să fie suficient de încăpătoare, astfel încât clienții tăi să se simtă confortabil în timpul sesiunilor de masaj, dar să aibă și o înălțime adecvată pentru ca tu, în calitate de terapeut, să-ți poți presta munca în condiții de lucru corespunzătoare.

În cazul în care intenția ta este aceea de a-ți oferi serviciile la domiciliul clientului, atunci vei avea nevoie de o masă de masaj portabilă. O astfel de masă trebuie să fie compactă, să aibă o greutate redusă și să fie ușor de transportat. De asemenea, ar trebui să fie reglabilă, pentru a o putea ajusta în funcție de necesități.

Scaune de masaj

Dacă spațiul pe care îl deții este unul restrâns, o alternativă la masa de masaj este să achiziționezi un scaun de masaj. Scaunele de masaj au dimensiuni reduse, ocupând mai puțin spațiu decât o masă sau un pat de masaj și pot fi, de regulă, transportate și instalate rapid oriunde este nevoie. Acestea vin echipate cu o multitudine de funcții și accesorii, pentru a asigura confortul clienților pe toată durata sesiunii de masaj.

Sursa de imagine: wavebreakmedia / Shutterstock.com

Uleiuri și loțiuni de masaj – pentru un confort maxi

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută în timpul ședințelor de masaj, vei folosi uleiuri și loțiuni speciale, ce permit o alunecare mai ușoară a mâinilor tale pe pielea clientului. Poți opta pentru uleiuri pentru masaj cu formulă specială ce ajută atât la inducerea stării de relaxare, dar se constituie, de asemenea, ca adjuvant în tratamentul diferitelor tipuri de leziuni sau inflamații. Printre cele mai populare uleiuri esențiale utilizate în terapia cu masaj se numără uleiul de levănțică, dar nu mai puțin eficiente și cu rezultate uimitoare sunt și uleiurile de eucalipt, rozmarin, cimbru sau mentă.

Accesorii de masaj sau cum să-ți extinzi oferta de servicii

Evident, cele mai importante instrumente ale tale, în calitate de specialist în terapia cu masaj, sunt propriile mâini. Însă, uneori, este oportun să-ți variezi oferta de servicii prin utilizarea diferitelor accesorii de masaj, astfel încât să poți acoperi o categorie cât mai largă de clienți și de preferințe ale acestora. Acestea sunt simple, dar practice, și includ bile, role, ventuze pentru masaj, pietre fierbinți sau bastoane de masaj, iar cu ajutorul lor îți vei putea spori, de asemenea, abilitățile de terapeut. 

Terapia prin masaj oferă numeroase beneficii, de la ameliorarea durerii până la îmbunătățirea circulației și a funcțiilor musculare. Pentru a putea oferi clienților tăi o experiență cât mai plăcută în timpul sesiunilor de masaj, asigură-te că deții echipamentele potrivite, ce întrunesc toate standardele de calitate, siguranță și confort. 

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More