Educatie

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce reguli trebuie să respecte elevii la examen

În urma pandemiei de coronavirus, învățământul a fost dur afectat. Încercarea la care a fost supus acest domeniu a dus la desfășurarea activității educative în mediul online, pentru a preveni aglomerarea din sălile de curs și, implicit, infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în regim fizic și în cazul sesiunii de toamnă, care începe la data de 24 august.  Ministerul Educației a anunțat, recent, noile reguli pentru susținerea examenului de Bacalaureat din toamna acestui an.

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce reguli trebuie să respecte elevii la examen

Luni, 24 august, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, iar miercuri, 26 august, proba la matematică sau istorie, în funcție de specializarea fiecăruia. Joi, examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, se încheie cu susținerea probei la alegere.

Afișarea rezultatelor prime la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, pana la orele 12:00, urmată de etapa depunerii contestațiilor în aceeași zi între orele 14:00 – 20:00. Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic.

Ministerul Educației, precum și Ministerul Sănătății, a anunțat măsurile privind protecția cadrelor didactice examinatorii și a elevilor examinați la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. Astfel, rămân valabile regulile de la prima sesiune, precum purtarea obligatorie a măștii de protecție, intrarea și ieșirea elevilor pe culoare diferite, maximum 10 elevi într-o sală, precum și distanțarea socială de cel puțin 2 metri pătrați.

Examenele încep în jurul orei 9, însă candidații trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Înainte de a intra în centrul de examen, ei vor fi supuși triajului epidemiologic, fiindu-le luată temperatura într-un loc ferit de soare. Aceasta nu trebuie să depăşească 37,3 grade. În caz contrar, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute. Se va ține cont și de alte detalii ce pot fi observate, precum tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată.

Pentru a promova, fiecare elev trebuie să aibă echivalate competențele lingvistice și digitale. De asemenea, trebuie să susțină toate examenele și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare, iar media celor trei probe trebuie să fie minimum 6 pentru a fi considerat admis.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More